Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εν μέσω έντασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο η εκλογή εκπροσώπων στην ΕΝ.Π.Ε.

Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων
05 Οκτωβρίου 2019 / 16:29

Σπύρου, Μοθωναίου και Ροντογιάννης εκλέχθησαν ως μέλη της Π.Ι.Ν. στην ΕΝ.Π.Ε. - Έμεινε εκτός της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Εν μέσω έντασης διεξήχθη η εκλογική διαδικασία στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για την ανάδειξη των εκπροσώπων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην  Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.).

Στην διαδικασία κατατέθηκαν τα ψηφοδέλτια από τους πρώτους πέντε συνδυασμούς, με το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ιόνιος Συμμαχία» να λαμβάνει εννέα ψήφους, το ψηφοδέλτιο της πλειοψηφούσας παράταξης «Ιόνιο Δυνατά» έλαβε οκτώ και ακολούθησε η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» με επτά ψήφους.

Οι τρεις αυτές παρατάξεις ήταν και οι μόνες, οι οποίες εξέλεξαν μέλη για την ΕΝ.Π.Ε., ενώ η «ΑΝ.Α.Σ.Α.» του πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου και η «Λαϊκή Συσπείρωση για τα Ιόνια Νησιά» συγκέντρωσαν από έξι ψήφους μην εκλέγοντας εκπρόσωπο στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η Αλεξάνδρα Μπαλού έκανε λόγο για μια συμμαχία μεταξύ των δυνάμεων που στηρίζουν την περιφερειακή Αρχή (σ.σ. «Ιόνιος Συμμαχία» και «Επτανησιακή Πρωτοβουλία»), στην οποία ενεπλάκη και η παράταξη της Χρυσής Αυγής, «Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο« με επικεφαλής τον Ιωάννη Αϊβατίδη.

Από τη δική του πλευρά, ο Θεόδωρος Γαλιατσατος τόνισε πως η συμμαχία αυτή είχε ως στόχο τον αποκλεισμό της παράταξής του από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως ο περιφερειακός σύμβουλος της «ΑΝ.Α.Σ.Α.», Τηλέμαχος Γαβαλάς, τόνισε πως πλέον η παράταξή του θ' αντιμετωπίζει στο περιφερειακό συμβούλιο τις παρατάξεις Κράτσα-Σπύρου-Αλεξακη ως μια...



Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα, εξελέγησαν οι: Κατερίνα Μοθωναίου, Σπύρος Σπύρου και Γιάννης Ροντογιάννης, ενώ στη Ένωση Περιφερειών Ελλάδας -χωρίς εκλογή- θα συμμετέχουν ακόμα η Περιφερειάρχης Ιονίων Νλησων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και οι Αντιπεριφερειάρχες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

«Ιόνιο Δυνατά» 8 ψήφοι
Μοθωναίου Κατερίνα 8 ψήφοι (Εκλέγεται)
Μουζακίτης Νικόλαος 6

«ΑΝ.Α.Σ.Α.» 6 ψήφοι
Γαλιατσάτος Θεόδωρος 6 ψήφοι
Γαλιατσάτος Σπύρος 5

«Ιόνιος Συμμαχία» 9 ψήφοι
Σπύρος Σπύρου 9 ψήφοι (Εκλέγεται)

«ΛΑ.ΣΥ.»  6 ψήφοι
Μπαλού Αλεξάνδρα 6
 
«Επτανησιακή Πρωτοβουλία»  7 ψήφοι
Ροντογιάννης Ιωάννης 7 ψήφοι (Εκλέγεται)

Ψήφισαν 36 περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς απουσίαζαν πέντε από το σύνολο των 41 (σ.σ. Σαμοΐλης, Νιοτόπουλος, Δρακουλόγκωνας, Σταμούλης και Αρμενιάκος).

Την Εφορευτική Επιτροπή αποτέλεσαν οι:

Ζορμπάς Κώστας («Ιόνιο Δυνατά»)
Χαλικιάς Θεόδωρος («ΑΝ.Α.Σ.Α.»)
Σκούρτης Χρήστος («Ιόνιος Συμμαχία»).