Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξέσπασε «πόλεμος» Κράτσα-Γαλιατσάτου (και) για την Thomas Cook

Κράτσα-Τσαγκαροπούλου Ρόδη
07 Οκτωβρίου 2019 / 08:28

Εκατέρωθεν «βέλη» από Περιφερειάρχη και πρώην Περιφερειάρχη για τον τρόπο, με τον οποίο θ΄ αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του «κανονιού» του βρετανικού Tour Operator

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σαφείς «αιχμές» κατά του Θεόδωρου Γαλιατσάτου άφησε η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου σχολιάζοντας στο enimerosi.com  όλα όσα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων αναφορικά με το θέμα της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πτώχευσης της Thomas Cook.

Η Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Ιόνιο Δυνατά» ανέπτυξε το σκεπτικό της απόφασης, την οποία εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο εξηγώντας ότι όλα όσα περιλαμβάνονται σ' αυτή αποτελούν «καρπό» της διαβούλευσης, την οποία έκανε Περιφέρεια με τους φορείς του Τουρισμού στα Ιόνια Νησιά.

Η κα Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, εξάλλου, εξαπέλυσε «βέλη» κατά του πρώην Περιφερειάρχη και επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.» κατηγορώντας τον για στείρα πολιτική, η οποία είναι κατευθυνόμενη από ιδεοληφίες.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στο enimerosi.com η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου:

«Από τη μια πλευρά υπάρχει η κοινή δήλωση, την οποία αποφάσισαν όλες οι παρατάξεις και ήταν αποτέλεσμα συζήτησης και κοινού τόπου για το θέμα της πτώχευσης της Thomas Cook και της αντιμετώπισης των συνεπειών της.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει ένα εντελώς άσχετο γεγονός, η δήλωση του κυρίου Γαλιατσάτου, ως αποτέλεσμα των συμπερασμάτων που εκείνος έβγαλε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Είναι απαράδεκτη, αναληθής και δεν έχει θέση σ’ ένα σοβαρό πολιτικό διάλογο και σε μια προσπάθεια σοβαρής πολιτικής για ένα κρίσιμο θέμα, όπως είναι αυτό των επιπτώσεων της πτώχευσης της Thomas Cook.

Ο κύριος Γαλιατσάτος ή παρερμήνευσε ή δεν άκουσε ή ήταν απών από τη συζήτηση, την οποία ο ίδιος έθεσε για το συγκεκριμένο θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Φάνηκε εξ αρχής ότι ο κύριος Γαλιατσάτος έφερε αυτό το θέμα προς συζήτηση για να χτυπήσει, αφ’ ενός την κυβέρνηση ότι δεν έκανε τη δουλειά της όπως θα έπρεπε, αφ’ ετέρου την Περιφέρειά μας επειδή -τάχα- δεν έχουμε σχέδιο και έπρεπε εκείνος να μας υποδείξει τι να κάνουμε.

Ακυρώθηκαν αμέσως όλα τα επιχειρήματά του, καθώς η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή είχε κάνει σύσκεψη στο Επιμελητήριο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ έχουμε ήδη απευθυνθεί και στον Υπουργό, αλλά και στην πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. για ενίσχυση των πόρων που διαθέτουμε για την τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων γενικότερα και ειδικότερα των δύο νησιών, της Κέρκυρας και της Ζακύνθου, που επλήγησαν ιδιαίτερα.

Επίσης η Περιφέρεια ανέδειξε τα αιτήματα των φορέων για μεγαλύτερη διευκόλυνση από το Υπουργείο Οικονομικών και τις τράπεζες για τις υποχρεώσεις που έχουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, όπως και μεγαλύτερη υποστήριξη προς τους εργαζομένους, που χάνουν τη δουλειά τους.

Αυτά είναι αιτήματα των φορέων μετά τη διαβούλευση, που -με δική μου εντολή- έκαναν οι Αντιπεριφερειάρχες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Αυτά υποστηρίξαμε και στην απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο κύριος Γαλιατσάτος ήθελε αφ’ ενός όλ’ αυτά να θεωρηθούν δικές του ιδέες και αφ’ ετέρου αρνήθηκε να υποστηρίξει το αίτημά μου για ενίσχυση πόρων τουριστικής προβολής διότι ήθελε να εμμείνει στην αξιοποίηση των πόρων που υπάρχουν -και μόνο αυτών- διότι ήθελε να τονίσει ότι είναι αρκετοί και δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Αδιανόητη συμπεριφορά, με τον κύριο Γαλιατσάτο σε κάθε περίπτωση ν’ αποδεικνύει με τη στάση του ότι κάνει στείρα πολιτική, κατευθυνόμενη από ιδεοληψίες, ενώ ειδικά στον Τουρισμό δείχνει ότι δεν έχει ευφάνταστη στρατηγική και δεν θέλει να κάνει η Περιφέρειά μας το άλμα, το οποίο εμείς οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε».


Από τη δική του πλευρά, ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α.», Θεόδωρος Γαλιατσάτος, με ανάρτησή του στο FB, υπογραμμίζει ότι η Π.Ι.Ν. και η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου κινούνται δίχως προγραμματισμό έκτακτης ανάγκης προικειμένου ν' αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο η πτώχευση της Thomas Cook.

Αναλυτικά όσα ανήρτησε ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος στο Facebook: 

«Χωρίς Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης η ΠΙΝ για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πτώχευση της Thomas Cook!

Αυτό κατεδείχθη κατά την χθεσινή συζήτηση την οποία προκάλεσε η ΑΝΑΣΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν η περιφερειάρχης κ. Κράτσα αρνήθηκε να αξιοποιήσει την υπάρχουσα χρηματοδότηση που είναι ήδη εγγεγραμμένη στον προϋπολογισμό για να προβεί σε ενέργειες στήριξης του προορισμού ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ.

Η άρνηση αυτή , εν όψει των εκτιμώμενων κινδύνων για την τουριστική αγορά στα νησιά μας το 2020 που με βάση την έρευνα του ΙΤΕΠ είναι ζημίες 230 εκατ. ευρώ , δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και σε κάθε περίπτωση αναδεικνύει την ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδιασμού της σημερινής περιφερειακής αρχής για την τουριστική μας οικονομία».