Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία επιχειρηματικών φορέων στην προοπτική δημιουργίας hot spots στην Κέρκυρα

Προσφυγικό
07 Οκτωβρίου 2019 / 08:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας προς την Περιφερειάρχη, τους Βουλευτές και τους Δημάρχους

της Κέρκυρας, προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην επικείμενη δημιουργία hot spots στο νησί.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρουν:
«Με ανάμικτα συναισθήματα έκπληξης και έντονου προβληματισμού  πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε  την προοπτική δημιουργίας hot spots στη Κέρκυρα το επόμενο χρονικό διάστημα, στα πλαίσια των ενεργειών της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος.
Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι οι Κερκυραίοι σε όλες τις φάσεις της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας, επέδειξαν όποτε αυτό κρίθηκε αναγκαίο, τα ανθρωπιστικά τους αισθήματα και τον αλτρουισμό τους προς κάθε πάσχοντα και οποτεδήποτε κρίθηκε αναγκαίο ο ευαίσθητος κερκυραϊκός λαός επέδειξε την αλληλεγγύη του προς κάθε άνθρωπο ή συλλογικότητα που έχει ανάγκη, ανεξαρτήτως θρησκείας, χρώματος και φυλής.

Εν προκειμένω όμως η προοπτική δημιουργίας hot spots στο νησί μας την συγκεκριμένη χρονική περίοδο θεωρούμε  ότι θα είναι μέγα λάθος και μια επιλογή της Κυβέρνησης που μόνο προβλήματα θα αντιμετωπίσει και αυτό για πολλούς λόγους.
Η Κέρκυρα είναι το τρίτο πιο πυκνοκατοικημένο νησί της Μεσογείου το οποίο όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, καλύτερα από τον καθ’ ένας μας, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα υποδομών.

Η Κέρκυρα είναι ένα από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, ο οποίος όμως προορισμός πλήττεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από μια βαθειά κρίση, με ανυπολόγιστες συνέπειες και σε βάθος χρόνου, εξ αιτίας της πτώχευσης του Thomas Cook.
Το νησί μας έχει γερασμένες και απαξιωμένες σχολικές και αθλητικές υποδομές, οι οποίες χρίζουν άμεσης αναβάθμισης και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό.
Και βεβαίως να σας θυμίσουμε ότι η Κέρκυρα ακόμα βιώνει  το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που δημιούργησε πολλαπλές στρεβλώσεις.  

Χωρίς να θέτουμε ζητήματα γεωπολιτικής ή γεωστρατηγικής σημασίας, καθώς και το ζήτημα της αξιοποίησης τω υδρογονανθράκων που θα δημιουργήσει ένα ευρύ πλέγμα αντιδράσεων για το κατά πόσο είναι συμβατή μια τέτοια οικονομική δραστηριότητα σε έναν τουριστικό προορισμό και σε μια περιοχή σεισμογενή,  θεωρούμε ότι θα είναι μέγα λάθος, η δημιουργία hot spots στο νησί μας, γιατί θα εγείρει μια σειρά από παρεπόμενα που θα οδηγήσουν σε εσωστρέφεια, αντιδράσεις και εν κατακλείδι σε υποβάθμιση του τόπου μας.

Μετά από όλα αυτά σας παρακαλούμε να εκφράσετε δυναμικά  την αντίθεση σας, στην δημιουργία hot spots στη Κέρκυρα τονίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η επιλογή των τόπων υποδοχής προσφύγων δεν πρέπει να γίνεται αβασάνιστα αλλά λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε περιοχής».