Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Μαχειμάρη με εθελοντές της Ανακύκλωσης στη Βόρεια Κέρκυρα

Ανακύκλωση
07 Οκτωβρίου 2019 / 11:57

Στην τετράωρη συνάντηση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας και των εθελοντών, παρουσία της εντεταλμένης συμβούλου για την Ανακύκλωση, Σπυριδούλας Κόκκαλη, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για τις «πράσινες γωνίες» στο βόρειο συγκρότημα

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ).  Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, μεταξύ του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργου Μαχειμάρη και τις εντεταλμένης συμβούλου για την Ανακύκλωση, Σπυριδούλας Κόκκαλη, με εθελοντές και εκπροσώπους των «πράσινων γωνιών» στο Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας.

Η συνάντηση, η οποία είχε διάρκεια τεσσάρων ωρών, έγινε σε κλίμα συνεργασίας, ομαδικότητας, δημιουργικότητας και σύμπνοιας, με τον Δήμαρχο ν' αφουγκράζεται τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των συμμετεχόντων.

Συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα με τους εθελοντές, οι οποίοι «τρέχουν» την Ανακύκλωση στο βόρειο συγκρότημα του νησιού, έτσι ώστε στο άμεσο μέλλον -κι αφού ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας ενδυναμωθεί- να εδραιωθεί στη Βόρεια Κέρκυρα το καλύτερο δυνατό σύστημα διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών και οργανικών απορριμμάτων.

Ο Γιώργος Μαχειμάρης, εξάλλου, δεσμεύτηκε ν' ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις  με όλους όσοι ασχολούνται με την Ανακύκλωση το προσεχές διάστημα.

Όπως έγινε γνωστό από τους εθελοντές, τέλος, θα λειτουργήσει άμεσα μια ακόμα «πράσινη γωνία» στους Αυλιώτες, όπως και μια ακόμα στους Καστελλάνους (σ.σ. θα εξυπηρετούνται ο Άγιος Αθανάσιος και ο Αγρός), με το συνολικό αριθμό των «πράσινων γωνιών» στο βόρειο συγκρότημα ν' ανεβαίνει στις 12.