Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Να μη μετατραπεί το ΚΕΘΕΑ σε νέο ΚΕΕΛΠΝΟ!»

Αυλωνίτης Αλέξανδρος
07 Οκτωβρίου 2019 / 14:10

«Χωρίς την παραμικρή ένδειξη για κακοδιαχείριση και έλλειμμα χρηστής διοίκησης, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιβάλει, με το έτσι θέλω, την «κανονικότητα» στο μοναδικό φορέα της αρμοδιότητάς του που δεν είχε τον απόλυτο έλεγχο», τονίζει ο Βουλευτής Κέρκυρας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. / Προοδευτική Συμμαχία

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Με αφορμή την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης αναφορικά με την τροποποίηση του διοικητικού μοντέλου του ΚΕΘΕΑ, ο Βουλευτής Κέρκυρας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. / Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, προέβη στην εξής δήλωση:

«Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση καταργεί βιαστικά και χωρίς διάλογο το αυτοδιοίκητο του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) ενός, κατά κοινή ομολογία, επιτυχημένου δημόσιου φορέα στο χώρο της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Χωρίς την παραμικρή ένδειξη για κακοδιαχείριση και έλλειμμα χρηστής διοίκησης, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιβάλει, με το έτσι θέλω, την «κανονικότητα» στο μοναδικό φορέα της αρμοδιότητάς του που δεν είχε τον απόλυτο έλεγχο. Φαίνεται ότι οι θιασώτες της αριστείας, δεν μπορούν να εμπιστευτούν κανένα μοντέλο διοίκησης πέρα από το απόλυτα συγκεντρωτικό και μάλιστα χωρίς κανένα κριτήριο ή διαδικασία επιλογής.

To σωματείο εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, η Διοίκηση του Οργανισμού, οι απόφοιτοι των προγραμμάτων, οι θεραπευόμενοι και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε αναβρασμό.
Η δημόσια υγεία και ειδικά ο ευαίσθητος τομέας της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με ερασιτεχνικές και αυταρχικές λογικές πελατειακού κράτους και ημετεροκρατίας. Οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ αλλά και οι ωφελούμενοι θα βρεθούν μπροστά τις συνέπειες της αμετροέπειας και της ανευθυνότητας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Και επειδή, η παράδοση δεν είναι με το μέρος των κυβερνώντων της ΝΔ και του παλαιοκομματισμού εν γένει, αναρωτιέται κανείς αν η πρωτοβουλία αυτή, του Υπουργείου Υγείας έχει στη βάση της, τη μετατροπή του ΚΕΘΕΑ σε ένα νέο ΚΕΕΛΠΝΟ!»