Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Π. Βαρούχας: «Μιλάμε για ανθρώπινες ψυχές! Και βέβαια να φιλοξενηθούν στην Κέρκυρα πρόσφυγες & μετανάστες»

Βαρούχας Παναγιώτης
09 Οκτωβρίου 2019 / 12:18

Ξεκάθαρος ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κερκυραίων & Διαποντίων ότι δεν απειλείται το τουριστικό προϊόν από τη φιλοξενία προσφύγων ή μεταναστών

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ξεκάθαρη θέση υπέρ της φιλοξενίας -εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο σε κεντρικό επίπεδο από την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο- προσφύγων στην Κέρκυρα πήρε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κερκυραίων & Διαποντίων, Παναγιώτης Βαρούχας.

Ο κος Βαρούχας μιλώντας στο ραδιόφωνο της τοπικής ΕΡΤ υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση η φιλοξενία ενός αριθμού προσφύγων ή μεταναστών δεν θα μπορούσε να πλήξει την τουριστική «βιομηχανία» της Κέρκυρας επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ανθρώπινες ψυχές και υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να προσεγγίσει κανείς το θέμα...

«Θεωρώ ότι είναι λάθος να έχει πληγεί μόνο ένας προορισμός, όπως για παράδειγμα η Σάμος, η Μυτιλήνη ή η Κως, μόνο και μόνο επιεδή είναι δίπλα στην Τουρκία. Είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλη τη χώρα, όταν υπάρχουν τόσες χιλιάδες άνθρωποι, που πρέπει να φιλοξενηθούν κάπου», τόνισε ο Παναγιώτης Βαρούχας, για να προσθέσει:

«Είναι το ίδιο πράγμα που συμβαίνει με τα σκουπίδια. Ο καθένας θέλει να τα στείλει μακριά, άλλος στο Βορρά, άλλος στο Νότο.. Εδώ, όμως, μιλάμε για ανθρώπινες ψυχές.
Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να βρούν μέρος να φιλοξενηθούν. Αν χρειαστεί να μείνουν και στην Κέρκυρα, γιατί όχι, να μείνουν και στην Κέρκυρα.

Δηλαδή, είναι δυνατόν να λέμε ότι 1000 ή 2000 πρόσφυγες θα επηρεάσουν το τουριστικό μας προϊόν..; Σε καμία περίπτωση! Εδώ δεν μας επηρέασε τόσα χρόνια όλη αυτή κατάσταση με τις υποδομές μας...»


Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κερκυραίων & Διαποντίων κατέληξε:

«Οπότε διαφωνώ με τους τουριστικούς φορείς και θεωρώ ότι αν χρειαστεί μια επιχείρηση να φιλοξενήσει πρόσφυγες, σαφώς να το κάνει. Δεν μπορούμε να λέμει ότι η Κέρκυρα είναι η Κόμισσα του Ιονίου και δεν θέλουμε πρόσφυγες. Η άποψή μου είναι ότι σε καμία περίπτωση οι άνθρωποι αυτοί δεν θα μειώσουν την αξία του τουριστικού προϊόντος μας».