Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εμπλοκή με την παραχώρηση του ΕΑΚΚ στον ΑΟΚΚ

ΠΑΕ Κέρκυρα
08 Ιουλίου 2016 / 13:20
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από τα σημαντικά ζητήματα στο ξεκίνημα κάθε περιόδου είναι η αδειοδότηση κάθε ομάδας για συμμετοχή στην επαγγελματική κατηγορία που θα παίξει.

Η ΠΑΕ Κέρκυρα, πήρε την αδειοδότηση αυτή, πράγμα που σημαίνει ότι όλα λειτουργούν σωστά στην ΠΑΕ, είναι οικονομικά τακτοποιημένη και αυτό είναι το πιο σημαντικό στην εποχή μας, όπου όπως καλά θυμόνται οι φίλαθλοι, οι περισσότερες ομάδες έχουν τεράστιες εκκρεμότητες και δεν μπορούν να αδειοδοτηθούν.
 Υπάρχει όμως ένα μικρό αγκάθι, που θεωρούμε ότι θα ξεπεραστεί και είναι η συμφωνία της ΠΑΕ με την ΕΔ του ΕΑΚΚ και κατ΄ επέκταση την ΓΓΑ για το θέμα της παραχώρησης του γηπέδου, για τους εντός έδρας αγώνες. Η ΠΑΕ πληρώνει κάθε χρόνο τα έξοδα χρησιμοποίησής του (συντήρηση χλοοτάπητα, νερό, φως για τους προβολείς κλπ) και την περασμένη Δευτέρα έγινε η πρώτη επαφή μελών της ΠΑΕ με πρόεδρο και ένα τακτικό μέλος της ΕΔ. Έπεσαν κάποιες προτάσεις στο τραπέζι, αλλά ανανέωσαν το ραντεβού για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία, αφού θα υπήρχε απόφαση της ΕΔ. Η απόφαση βγήκε την Τετάρτη το βράδυ από την ΕΔ, ενώ την Πέμπτη ο κ. Λ. Γεωργακόπουλος συναντήθηκε με την ΕΔ για να συμφωνήσουν. Εκεί υπήρχε διαφορά στις προτάσεις των δυο πλευρών, η ΠΑΕ θεώρησε πολύ μεγάλο το ποσό που ζητούσε η ΕΔ και δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Η διαφορά (υπολογισμένων και των εξόδων πλυντηρίου) ήταν περίπου 20.000€ και θεωρούμε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει συμφωνία, δεν νομίζουμε ότι κάποιος δεν θα ήθελε η ομάδα του νησιού μας να μην αγωνιστεί στο ΕΑΚΚ.
Βέβαια υπάρχει και μια διαφορετική στάση της ΓΓΑ, στην οποία ανήκει το ΕΑΚΚ και θέλει οποιαδήποτε συμφωνία γίνει να σταλεί στην ΓΓΑ και αυτή θα εγκρίνει αν είναι εντάξει ή όχι, μια παράμετρος που δένει και τα χέρια των εδώ εκπροσώπων της. Είναι χαρακτηριστική η στάση στο θέμα του ΠΑΣ Γιάννενα που έχει το ίδιο πρόβλημα, ενώ συμφώνησε σε ένα ποσό η ΕΔ για το ΕΑΚΙ, δεν την δέχθηκε η ΓΓΑ και αναγκάστηκε να πάει άνθρωπος της διοίκησης στη Αθήνα. Μια εξέλιξη που ουσιαστικά εκθέτει την ΓΓΑ, αφού οι διορισμένες ΕΔ ουσιαστικά δεν έχουν λόγο σε μια τέτοια εξέλιξη. Μάλιστα υπήρξε από την πλευρά της ΓΓΑ ότι Ηρακλής, ΠΑΣ Γιάννενα και Κέρκυρα για τη χρησιμοποίηση των γηπέδων που ανήκουν στην ΓΓΑ, θα πρέπει σαν ΠΑΕ να πληρώσουν γύρω στα 200.000€, ευτυχώς επικράτησε η σοβαρότητα και αποσύρθηκε αυτό το νούμερο.   
Ας δούμε την δικαιολογημένα οργισμένη ανακοίνωση-θέση της ΠΑΕ για τις εξελίξεις, με τον τίτλο που εξεδόθη και αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΟΚ Κέρκυρα
Το ΕΑΚΚ… στέλνει την Κέρκυρα στην Πάτρα

Η ΠΑΕ Κέρκυρα ανακοινώνει ότι εκδόθηκε από το πρωτοβάθμιο αδειοδοτικό όργανο της ΕΠΟ, μετά από θετική εισήγηση, ομόφωνη απόφαση για την αδειοδότηση της ΠΑΕ Κέρκυρα για τη συμμετοχή της στο επόμενο πρωτάθλημα της Superleague.
Η ΠΑΕ Κέρκυρα θέλει να ευχαριστήσει όλους τους Κερκυραίους φιλάθλους, που με τη θερμή τους συμπαράσταση μάς έδωσαν τη δύναμη και το κουράγιο να ξαναφέρουμε την ομάδα μας εκεί όπου είχε μείνει την τελευταία φορά, δηλαδή στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει επίσης να ευχαριστήσουμε όλο το προσωπικό της ΠΑΕ, τους συνεργάτες μας, το νομικό επιτελείο και ιδιαίτερα τον οικονομολόγο, Γιώργο Πέρρο και το γραφείο του, που είχε τη γενική επίβλεψη και φροντίδα του φακέλου της αδειοδότησης και την εκπροσώπηση της ομάδας μας κατά τη σχετική συζήτηση.
Οφείλουμε επίσης να σημειώσουμε ότι παρά τις εκφρασθείσες θετικές προθέσεις και τις υποσχέσεις των πολιτικών προσώπων του Νομού μας (βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ) καμία ουσιαστική βοήθεια εντέλει δεν υλοποιήθηκε μέχρι και σήμερα και σε αντίθεση με άλλους Νομούς είμαστε η μόνη ΠΑΕ, που στηρίχθηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις δυνάμεις της και την αγάπη του απλού κόσμου, όλων δηλαδή των Κερκυραίων.
Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, τα διορισμένα από το πολιτικό προσωπικό άτομα αντιμετώπισαν με εχθρότητα και εμπάθεια την προσπάθειά μας και τους φιλάθλους μας, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τη στάση ορισμένων εκ των μελών του Δ.Σ. του ΕΑΚΚ (Μακαντάνη Ιωάννη-Συντ/χος ΟΤΕ, Μέριανου Επαμεινώνδα-Υπάλληλος, Αργυρού Σπύρου-Υπάλληλος ΔΕΗ), οι οποίοι αναιτιολόγητα ανέτρεψαν όσα συμφωνήθηκαν την περασμένη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 με την διοίκηση της ομάδας μας και τον πρόεδρο του ΕΑΚΚ απαιτώντας παράλογα ποσά ως αποζημίωση για την παραχώρηση του γηπέδου για τους αγώνες της ομάδας.
Οι κύριοι αυτοί, τους οποίους παραδίδουμε στην κρίση των Κερκυραίων φιλάθλων, είναι οι βασικοί υπαίτιοι της πιθανότητας να μην αγωνιστεί η ομάδας μας στην Κέρκυρα, αλλά στην Πάτρα, στο Παμπελοποννησιακό στάδιο και οι βασικοί αίτιοι της παραίτησης των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. του ΕΑΚΚ, οι οποίοι φυσιολογικά αντιστάθηκαν σε όλα παράλογα οι κατονομαζόμενοι πρέσβευαν.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι απαιτήσεις του Παμπελοποννησιακού σταδίου, χωρητικότητας περίπου 20.000 θέσεων, για τους 15 αγώνες της ομάδας εκεί, είναι σημαντικά μικρότερες από τις αντίστοιχες, που αξίωσαν τα ανωτέρω μέλη του Δ.Σ. του ΕΑΚΚ.
Επιφυλασσόμαστε να πληροφορήσουμε τους συμπολίτες μας αναλυτικά, τόσο για την πιο πάνω αρνητική εξέλιξη, όσο και για τα υπόλοιπα τρέχοντα θέματα, τα οποία σχετίζονται με τη συνεργασίας μας με τον Δήμο της Κέρκυρας και της επιχειρήσεις του, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τους λοιπούς τοπικούς φορείς.
Εκ του Δ.Σ. 
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια