Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διεθνείς ομιλητές σε εκδήλωση του Παρατηρητηρίου Απορριμμάτων στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

Απορρίμματα
10 Οκτωβρίου 2019 / 09:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τις σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Στερεών Αποβλήτων,

Αντώνης Μαυρόπουλος,  η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Vanya Veras και ο Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Απορριμμάτων της Καταλονίας Josep Maria Tost, οι οποίοι θα ειναι οι διεθνείς προσκεκλημένοι του νεοσύστατου μη κερδοσκοπικού σωματείου «Παρατηρητήριο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κέρκυρας».

Το σωματείο, που δημιουργήθηκε για να προάγει την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και να υποστηρίξει την ανακύκλωση στον τόπο μας, διοργανώνει διεθνούς εμβέλειας εκδήλωση με θέμα: «Η σύγχρονη ευρωπαϊκή διάσταση στη διαχείριση των απορριμμάτων. Μπορεί η Κέρκυρα να γίνει μοντέλο της;» η οποία θα πραγματοποιηθεί στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στις 19 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 17:30.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί με σκοπό την διεξοδική συζήτηση και αναζήτηση  βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στον τόπο μας, οι Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι πολιτικών, επαγγελματικών, επιστημονικών και παραγωγικών φορέων καθώς και εκπροσώπων φορέων εκτός Κέρκυρας με ειδικό ενδιαφέρον.

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα υπάρξει δυνατότητα κατά προτεραιότητα πρόσκλησης σε όσους αιτηθούν μέσω email ενώ κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να παρακολουθήσει την εκδήλωση και να διατυπώνει ερωτήματα σε πραγματικό χρόνο (livestreaming) μέσα από τη σελίδα του Παρατηρητηρίου στο Facebook (URL: www.facebook.com/wwcorfu).
Η διάρκεια της εκδήλωσης εκτιμάται σε τρεις ώρες με ενδιάμεσο διάλειμμα καφέ.