Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση για τις Οφειλές του Ταμείου Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών προς τους δικηγόρους – μέλη του κατέθεσε ο Δ. Μπιάγκης

Δημήτρης Μπιάγκης
11 Οκτωβρίου 2019 / 10:20

ΑΘΗΝΑ. Ο Βουλευτής Ν. Κέρκυρας, Δημήτρης Μπιάγκης μαζί με άλλους δύο Βουλευτές-Συναδέλφους Δικηγόρους: τον Γιώργο Μουλκιώτη και την Ευαγγελία Λιακούλη

κατέθεσαν την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 1196/11-10-2019 Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση αναφορικά με «τις οφειλές του ταμείου υγείας Δικηγόρων επαρχιών (ΤΥΔΕ) προς τους δικηγόρους-μέλη του».

Στην Ερώτηση, ο κ. Μπιάγκης υπογραμμίζει ότι: «Το Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών (ΤΥΔΕ) δεν έχει πληρώσει μέχρι σήμερα τα ιατροφαρμακευτικά έξοδα στους δικαιούχους ασφαλισμένους τον δικηγόρους επαρχιών, που είχαν υποβάλει σε αυτό τα έτη 2010, 2011 και 2012 τα αναγκαία δικαιολογητικά των ιατροφαρμακευτικών δαπανών τους, με την δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού.

Πριν ένα χρόνο και πλέον οι δικηγόροι των επαρχιών έστειλαν με τους συλλόγους τους χρήματα στο ταμείο ΤΥΔΕ - ΕΦΚΑ για να πληρώσει υπερωρίες του προσωπικού τους προς επιτάχυνση της εκκαθαρίσεως
. Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας με Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων επαρχιών επισκέφτηκε τους τότε αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς διαμαρτυρόμενος, για τα ανωτέρω. Οι υπουργοί υποσχέθηκαν σύντομη τακτοποίηση του θέματος. Ακολούθησε η νομοθέτηση της μη παραγραφής των απαιτήσεων των Δικηγόρων, με το άρθρο 12 του ν. 4578/2018,  αλλά έκτοτε δεν έχει γίνει τίποτα».

Για τους παραπάνω λόγους, ο Βουλευτής ζητάει από τον Υπουργό να τον ενημερώσει πως σκοπεύει να επιλύσει το πρόβλημα των δικηγόρων επαρχιών σχετικά με το ΤΥΔΕ, όπως επίσης και αν υπάρχει σχετικός προγραμματισμός για την εξόφληση των οφειλών του ΤΥΔΕ προς τους Δικηγόρους. Τέλος, ο κ. Μπιάγκης αιτείται να ενημερωθεί εάν θα στελεχωθεί το πρώην ΤΥΔΕ με προσωπικό, ώστε να παρέχονται πληροφορίες προς τα μέλη του, καθ΄ όσον το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ, δηλώνει άγνοια επί των προβλημάτων των  Δικηγόρων – μελών του ΤΥΔΕ.