Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κινητή μονάδα ΚΤΕΟ στους Παξούς

ΚΤΕΟ
08 Ιουλίου 2016 / 20:03

ΓΑΗΣ. (ΠΑΞΟΙ). Για πρώτη φορά στο νησί, Κινητή Μονάδα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΜΤΕΟ) μετά από αίτημα του Δημάρχου Παξών κ.Σπύρου Βλαχόπουλου προς το αρμόδιο Υπουργείο και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ).

Η ΠΙΝ ως αρμόδια για το συγκεκριμένο θέμα και συγκεκριμένα η Αντιπεριφερειάρχης και φίλη των Παξών κα Νικολέττα Πανδή της οποίας η συνδρομή ήταν ουσιαστική, διαμεσολάβησε στο Υπουργείο Μεταφορών και υποδομών ώστε να εγκριθεί η μεταφορά της μονάδας στους Παξούς.
 Η ενέργεια αυτή του Δημάρχου Παξών κρίθηκε αναγκαία, εξαιτίας των νέων οικονομικών συνθηκών αλλά και της νησιωτικότητας.
 Η διάθεση της Κινητής Μονάδας Ελέγχου Οχημάτων που θα βρίσκεται στο νησί μας έως τις 31 /12/2022 και θα λειτουργήσει σε τακτά χρονικά διαστήματα από τον προσεχή Οκτώβριο, αποτελεί πλέον γεγονός και θα απαλλάξει τους συμπολίτες μας καθώς δεν θα είναι αναγκασμένοι πλέον για τον έλεγχο των οχημάτων τους να μετακινούνται εκτός Παξών.
 Επιπλέον θα αποφευχθεί η ταλαιπωρία μετακίνησης των ιδιοκτητών οχημάτων εκτός νησιού κατά τους χειμερινούς μήνες όπου η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι ελλιπής και οι καιρικές συνθήκες δυσμενής.
 Ο Δήμος Παξών ευχαριστεί την κα. Πανδή για την συνεργασία και την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος και το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου για την παραχώρηση της ΚΜΤΕΟ.