Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Ιάσιο υποδέχτηκε την τίμια χείρα του Αγίου Σπυρίδωνα

Ιάσιο
14 Οκτωβρίου 2019 / 07:00
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Φέτος η τοπική Εκκλησία στο Ιάσιο Ρουμανίας, είχε την ιδιαίτερη ευλογία να έχει κοντά της την

δεξιά Αγία Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνα, την οποία κόμισε από το νησί της Κέρκυρας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος. Η τίμια χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος έκανε μια στάση στη ρουμανική πρωτεύουσα, καθώς ως τελικό  θα έχει το Ιάσιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής.
Πλήθος πιστών έσπευσε να προσκυνήσει με ευλάβεια το Ιερό λείψανο του Αγίου μεταξύ αυτών και ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος είχε συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο, τον οποίο και ευχαρίστησε για την δυνατότητα που παρείχε στους πιστούς του Βουκουρεστίου, έστω και για λίγες ώρες, να προσκυνήσουν την αγία χείρα του Αγίου Σπυρίδωνα.
Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιασίου κ. Θεοφάνης στο σύντομο κήρυγμά του ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό για την μεγάλη ευλογία που είχε το Ιάσιο να προσκυνήσει το ιερό λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα και συνέχισε λέγοντας:
«Ελπίζουμε πως με την δύναμη των Αγίων μας τα μάτια τον πιστών θα είναι πάντα στραμμένα προς την μοναδική ελπίδα του κόσμου, δηλαδή τον Θεό. Πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε ότι δεν ζούμε μόνο στην γη, αλλά και στον ουρανό. Σκοπός του χριστιανού δεν είναι τα επίγεια, αλλά η αιωνιότητα. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους».
Πηγή: imcorfu.gr
Πηγή φωτογραφιών: basilica.ro
 


Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.