Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομιλία Δρ. Γιάννη Κορίνθιου με θέμα «Μισή χιλιετία του Νεώτερου Ελληνισμού στη Νάπολη»

Γιάννης Κορίνθιος
14 Οκτωβρίου 2019 / 13:18
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον σπουδαίο Έλληνα ακαδημαϊκό καθηγητή Γιάννη Κορίνθιο από το Πανεπιστήμιο της

Νάπολη Ιταλίας υποδέχεται το τμήμα HJ-34 Corcyra AHEPA της Κερκύρας σε συνεργασία με το Ωδείο Κερκύρας.
Ο πολύ σημαντικός για τον Ελληνισμό της Νάπολης καθηγητής θα μιλήσει στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 στις 20.30 με θέμα «Μισή χιλιετία του Νεώτερου Ελληνισμού στη Νάπολη», θέμα που είχε και η έκθεση που διοργανώθηκε στη Αθήνα το Νοέμβριο του 2018.
Το τμήμα AHEPA Κέρκυρας με συνεχείς δράσεις που εκτελούνται και δρομολογούνται κάνει ιδιαίτερα αισθητή τη παρουσία του στη κοινωνία μας και προσφέρει σε όλους μας την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή και γνωριμία με εξαιρετικούς συμπατριώτες μας που διαπρέπουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα κλασσικά Λύκεια της Νάπολης έχουν εισαγάγει ως υποχρεωτικό μάθημά τους τα Νέα Ελληνικά, καθώς και ότι στη Νάπολη υπάρχει η οδός Ελλήνων, ένας από τους πιο ιστορικούς δρόμους της πόλης.
Τέλος στην επετειακή χρονιά 2021 τα γενικά αρχεία του Κράτους στη Νάπολη θα παρουσιάσουν έκθεση με θέμα «Το εικοσιένα και η Νάπολη».

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.