Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτύρονται για τη μπόχα στο Εμπορικό

σκουπίδια
10 Ιουλίου 2016 / 08:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αποδέκτης έντονων παραπόνων από τους επαγγελματίες της περιοχής έγινε το enimerosi.com για την συγκέντρωση σκουπιδιών έξω από τη Μονάδα του Βιολογικού της πόλης.

Η δυσοσμία έχει κάνει τη ζωή τους μαρτύριο και ούτε λόγος να γίνεται για την ατμόσφαιρα λειτουργίας των επιχειρήσεων ψυχαγωγίας και διασκέδασης που πρέπει αναγκαστικά να συμβιώνουν με αυτή την κατάσταση.
Μάλιστα εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη μόνιμη χρήση του χώρου εκεί ως σταθμού μεταφόρτωσης των σκουπιδιών από τα μικρά φορτηγάκια σε μεγαλύτερα προς την εγκατάσταση στο Τεμπλόνι. "Όσο αυτή η χρήση αναφερόταν σε μικρότερες ποσότητες και τα σκουπίδια έμπαιναν σε κοντέινερ, κάναμε τα στραβά μάτια. Μετά τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ όμως η κατάσταση έγινε ανυπόφορη".
Υπενθυμίζεται ότι για σχεδόν μια δεκαετία ο Δήμος για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούσε αυθαιρέτως τον χώρο πίσω από την Ένωση και τα ΚΤΕΛ, παρά την τάφρο του Νέου Φρουρίου, με αποτέλεσμα ιδιαίτερως τους καολκαιρινούς μήνες η ατμόσφαιρα στην τάφρο να παραπέμπει σε εμπειρίες Λιοσίων... Επί της δημαρχίας Νικολούζου ο χώρος εκεί καθάρισε και το υποχρεωτικό για τις συνθήκες της παλιάς πόλης της πρώτης αποκομιδής με μικρά οχήματα και στην συνέχεια της μεταφόρτωσης, εξυπηρετήθηκε από την επίσης αυθαίρετη κατάσταση στο Βιολογικό. Μπορεί να μην φαίνεται από το δρόμο αλλά έχει τον τρόπο να κάνει αισθητή την παρουσία της...
Προσφάτως το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε σχέδιο αποκομιδής με τη δημιουργία "πράσινου σημείου" στα όρια της παλιάς πόλης, έτσι που να θεωρείται ότι επικράτησε η πεποίθηση για το αναγκαίον να επιστρέψει εκεί το σημείο της διακριτής συγκέντρωσης οργανικών και ανακυκλώσιμων υλικών.