Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης για τα λιμενικά τέλη ζητά ο Μπιάγκης

Μπιάγκης Δημήτρης
15 Οκτωβρίου 2019 / 15:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό των λιμενικών τελών στα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα & Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη, ζητά ο Βουλευτής Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, με σχετική ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του Βουλευτή Κέρκυρας και Υπεύθυνου Ναυτιλίας, Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού του ΚΙΝ.ΑΛ, ο Δημήτρης Μπιάγκης -με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 100/15-10-2019 Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη- ζητά την ανάκληση της υπ’ αριθμόν Α.Π.: 3113/11/40369/7-6-2019 Υπουργικής Απόφασης, η οποία αφορά τον τρόπο καθορισμού των λιμενικών τελών στα πλοία που εκτελούν δρομολόγια από Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα & Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Στην Επίκαιρη Ερώτησή του, ο Βουλευτής υποστηρίζει ότι:

«Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την υπ’ αριθμ. Α.Π.: 3113.11/40369/7-6-2018 Υπουργική Απόφαση, ενέκρινε την μονομερή και ζημιογόνα απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των λιμενικών τελών, το οποίο συνακόλουθα συνεπάγεται και αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.

Πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει και η απερχόμενη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας για τριπλασιασμό των λιμενικών τελών στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα και για εξαπλασιασμό των λιμενικών τελών στη γραμμή Λευκίμμη-Ηγουμενίτσα, την οποία δεν έχει εφαρμόσει μέχρι πρότινος».

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Μπιάγκης ζητάει από τον Υπουργό να τον ενημερώσει εάν σκοπεύει να τροποποιήσει την παραπάνω Υπουργική Απόφαση, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει εάν θα προβεί σε διάλογο με το ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας προκειμένου να αποτρέψει την εφαρμογή και την υλοποίηση της σχετικής απόφασης ως προς τον καθορισμό των λιμενικών τελών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα έναν δίκαιο και ανταποδοτικό τρόπο υπολογισμού».