Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Σάββατο η εκδήλωση για τη διαχείριση απορριμμάτων από το «Παρατηρητήριο Κέρκυρας» (video)

Διαχείριση Απορριμμάτων
16 Οκτωβρίου 2019 / 10:33

Ενόψει της διεθνούς εμβέλειας εκδήλωσης της 19ης Οκτωβρίου, η Διοικούσα Επιτροπή του «Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κέρκυρας» παραχώρησε συνέντευξη Τύπου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Κέρκυρας από την Διοικούσα Επιτροπή του «Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κερκυρας» ενόψει της εκδήλωσης-ημερίδας, που θα λάβει χώρα το απόγευμα του προσεχούς Σαββάτου (19/10, 17:30) με θέμα: «Η σύγχρονη ευρωπαϊκή διάσταση στη διαχείριση των απορριμάτων.Μπορεί η Κέρκυρα να γίνει το μοντέλο της;»





Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης του Σαββάτου θα είναι ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Στερεών Αποβλήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αντώνης Μαυρόπουλος, η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Vanya Veras , ο Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Απορριμμάτων της Καταλονίας, Josep Maria Tost και ο Διευθύνων Σύμβουλος Ιδρύματος Finnova Βρυξελλών, Juan Manuel Revuelta.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί οι επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' Βαθμού, όπως και εκπρόσωποι φορέων. Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει την εν λόγω εκδήλωση-ημερίδα και σε αυτή θα παρευρεθεί ο Νίκος Παπαδάκης, ο οποίος είναι Περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα Περιβάλλοντος.

Η Διοικούσα Επιτροπή τόνισε πως κατόπιν επιθυμίας των ομιλητών θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε «πράσινες γωνίες» και στον Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας της αίθουσας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα του Youtube, στο κανάλι «waste watch corfu»  του «Παρατηρητηρίου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κέρκυρας».