Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοικτή επιστολή Μαχειμάρη, Λέσση προς Υδραίου για τον ΣΥΔΙΣΑ

υδραίου
17 Οκτωβρίου 2019 / 17:13

Να επισπεύσει τον ορισμό αντιπροσώπων στον Σύνδεσμο από τον Δήμο κεντρικής Κέρκυρας ώστε να συγκροτηθεί η νέα του διοίκηση, ζητούν από τη Μ. Υδραίου οι δήμαρχοι Βορρά και Νότου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η επιστολή: Οι υπογράφοντες την παρούσα Γεώργιος Μαχειμάρης, Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας και Κωνσταντίνος Λέσσης, Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας σας απευθύνουμε τα εξής, ζητώντας την άμεση ανταπόκρισή σας:
Το μεγάλο στοίχημα που αναλάβαμε έναντι του συνόλου της Κερκυραϊκής Κοινωνίας, ανεξαρτήτως των γεωγραφικών προσδιορισμών, ήταν να μπορέσουμε, ως νέες Δημοτικές Αρχές, να διαχειριστούμε και να λύσουμε το θέμα, που χρόνια μας ταλανίζει ως τοπική κοινωνία και αμαυρώνει την εικόνα του Νησιού μας σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλαδή το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. 
Έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μας εμείς οι δύο υπογράφοντες την παρούσα, φροντίσαμε εγκαίρως, μέσω των δημοτικών μας συμβουλίων, και μάλιστα κατά την πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτών, να ορίσουμε τα μέλη, που προβλέπεται από το νόμο, προκειμένου, να σχηματιστεί η νέα διοίκηση του ΣΥΔΙΣΑ. 
Με τον τρόπο αυτό θελήσαμε αφενός μεν να αναδείξουμε την ανάγκη άμεσης λειτουργίας του Συνδέσμου και αφετέρου να σηματοδοτήσουμε την ανάγκη λειτουργίας αυτού με νέα διοίκηση, απορρέουσα από τα νέα δημοτικά συμβούλια, που ανέλαβαν την ευθύνη διαχείρισης των προβλημάτων του κοινού μας τόπου, της Κέρκυρας.
Στην προσπάθειά μας αυτή, η οποία, προφανώς, για να έχει αποτέλεσμα, απαιτεί αγαστή μεταξύ μας συνεργασία, ήρθαμε αντιμέτωποι με την δική σας αδικαιολόγητη καθυστέρηση να ορίσετε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Επ’ αυτού δε καμία δικαιολογία δεν είναι αρκετή, αφού οι νομοθετικές προβλέψεις είναι πολύ συγκεκριμένες και δεν χωρούν ιδιαίτερης ερμηνείας ή εξειδίκευσης, τόσης μάλιστα που δεν μπορεί να την διαχειριστεί η οργανωμένη υπηρεσιακή δομή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων συγκρινόμενη μάλιστα με τις, υπό οργάνωση, δομές των νεοσύστατων δήμων που εκπροσωπούμε και οι οποίες, όπως ήδη αναφέραμε, θέτοντας τις προτεραιότητές μας, έτρεξαν να ορίσουν τα μέλη, που δικαιούμασταν για την εκπροσώπησή μας στον ΣΥΔΙΣΑ.
Επειδή τα χρονικά όρια στενεύουν, η περίοδος ανοχής εξαντλείται και βρισκόμαστε κοντά σε έναν ορατό κίνδυνο να χάσουμε πάλι τον έλεγχο της διαχείρισης των απορριμμάτων σας καλούμε, όπως εξαιρετικά άμεσα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για τον διορισμό των μελών, που θα εκπροσωπήσουν τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στον ΣΥΔΙΣΑ, ώστε άμεσα να συγκροτηθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αυτού και να λάβει τις αποφάσεις, που οι καταστάσεις μας επιβάλλουν, για την διαχείριση των απορριμμάτων. 
Κάθε περαιτέρω κωλυσιεργία από μέρους σας αποδομεί τα θεμέλια της συνεργασίας μας αλλά κυρίως μας καθιστά όλους υπεύθυνους και μας εκθέτει ενώπιον του Κερκυραϊκού Λαού.