Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μακαντάνης: Καμία απάντηση από τα σωματεία για πληρωμή χρήσης του ΕΑΚΚ!

ΕΑΚΚ
18 Οκτωβρίου 2019 / 10:28
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ουδεμία ανταπόκριση υπήρξε από τα αθλητικά σωματεία που στεγάζονται στο ΕΑΚΚ για να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό χρήσης των εγκαταστάσεων, ενημερώνει ο πρόεδρος του ΕΑΚΚ Γιάννης Μακαντάνης.

Την πληροφορία αυτή δημοσιοποιεί, σε απαντητική επιστολή του προς τον εκπρόσωπο του σωματείου "Αλκίνοος", ο οποίος σε τηλεοπτικές του δηλώσεις έκανε συγκεκριμένες αναφορές στη Δ.Ε. του ΕΑΚΚ. 

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μακαντάνης αναφέρει «Ο εκπρόσωπος του Σωματείου "Αλκίνοος" της άρσης βαρών προχώρησε σε σειρά δημοσίων δηλώσεων, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, με διάφορες αναφορές στην ΔΕ του ΕΑΚΚ, επιθετικού χαρακτήρα, επειδή προφανώς έλαβε και αυτός, όπως όλα τα σωματεία την πρόταση για την υπογραφή ιδ. συμφωνητικού ανάμεσα στο ΕΑΚΚ και τα σωματεία που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεών του ή  στεγάζονται σε αυτό, με βάση τις κατευθύνσεις της Γ.Γ.Α.  Δεν γνωρίζουμε ποιες σκοπιμότητες υπαγόρευσαν μια τέτοια οξεία επίθεση, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία.

Όποια όμως και να είναι η σκοπιμότητα εμείς που την θεωρούμε άδικη, άστοχη και απρόκλητη θέλουμε να υπενθυμίσουμε:

1)  τα συμφωνητικά απευθύνονται σε όλα τα σωματεία και φυσικά αποτελούν πρόταση για συζήτηση, σε ότι αφορά τις οικονομικές υποχρεώσεις των σωματείων απέναντι στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο. Τα 300€  ετησίως που προτάθηκαν και αποτελούν βάση συζήτησης, αντιστοιχούν σε λιγότερο από ένα ευρώ την ημέρα

2) το Σωματείο της άρσης βαρών φιλοξενείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε χώρο του Εθνικού Σταδίου, για την ακρίβεια στον μεγαλύτερο χώρο, μεγαλύτερο από τα αποδυτήρια και τις όποιες άλλες εγκαταστάσεις χρησιμοποιούν άλλα σωματεία στο Στάδιο. Εκτιμούμε τις προσπάθειες του εν λόγω σωματείου να βελτιώνει τις συνθήκες του χώρου, όπως εκτιμούμε αντίστοιχες προσπάθειες κάθε συλλόγου, είναι όμως αυτονόητο ότι κανείς δεν μπορεί να εξαιρεθεί από το γενικό κανόνα, ούτε βέβαια να "πιέζει" μέσω τηλεοπτικών παρεμβάσεων, μέθοδος που έχει λειτουργήσει πολλά χρόνια τώρα, από διάφορες πλευρές, αρνητικά για τα ζητήματα του ΕΑΚΚ.

3) σχετικά με τα ανταποδοτικά που "δεν" του προσφέρει το ΕΑΚΚ, στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Ροδίτης, σίγουρα αποτελεί μεγάλη συζήτηση, υπενθυμίζουμε μόνο ότι το ΕΑΚΚ, με βάση τις δυνατότητες που έχει, φιλοξενεί τον σύλλογο του εδώ και δεκαετίες σε μια μεγάλη αίθουσα, ίσως τη μεγαλύτερη, χωρίς καμία απολύτως χρέωση - επιβάρυνση για τον σύλλογο, ούτε για το ηλεκτρικό ρεύμα ή για οτιδήποτε άλλο. Αν μπαίνει ζήτημα ανταποδοτικότητας, που δεν το θέσαμε εμείς, αυτό αφορά τον κ. Ροδίτη και όχι το ΕΑΚΚ.

Να σημειώσουμε ότι, για άλλη μια φορά, ο κ. Ροδίτης, όπως και κανένας άλλος εκπρόσωπος σωματείου, δεν έχει ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Ε.Δ. του Ε.Α.Κ.Κ., με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 11 Οκτ. 2019, να υπογράψει ιδ. συμφωνητικό χρήσης ή στέγασης των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΚ. Να υποθέσουμε ότι γι αυτό μιλάει για 300€ ενοίκιο, ενώ το ποσό αυτό αφορά ολόκληρο το έτος;»  



ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.