Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκίνησε η Φ/Ε «Μάντζαρος» στο Ζάππειο στην 75η επέτειο του Ολοκαυτώματος (photos)

Φιλαρμονική «Μάντζαρος»
20 Οκτωβρίου 2019 / 20:29

Η Φ/Ε «Μάντζαρος» παρέστη ως κεντρική παρουσία στην επέτειο των 75 χρόνων από το Ολοκαύτωμα των Εβραίων των Ιονίων Νήσων, τις Αττικής και της Δυτικής Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών

ΑΘΗΝΑ.  Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η συναυλία της Φιλαρμονικής «Μαντζαρος» στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Σωκράτη Άνθη.

Η Φιλαρμονική «Μαντζαρος» προσεκλήθη και παρέστη, ως κεντρική παρουσία, πραγματοποιώντας την συναυλία αυτή στα πλαίσια μεγάλης εκδήλωσης, η οποία τίμησε την επέτειο των 75 χρόνων από το Ολοκαύτωμα των Εβραίων των Ιονιων Νήσων, της Αττικης και της Δυτικής Ελλαδος.

Η εκδήλωση αυτή είχε πανελλήνια βαρύτητα εξ ου και έγινε υπό την επίσημη αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ, της Πρεσβείας του Λουξεμβουργου, των Περιφερειών Ιονιων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος και Αττικης, των Δήμων Αθηναίων, Αγρινίου, Ζακύνθου & Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντιων Νήσων και της Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης, ενώ παρόν ήταν και το Κεντρικό Ισραηλιτικο Συμβούλιο Ελλαδος, το οποίο χαιρέτησε την εκδήλωση δια του Προέδρου του κ. Δαυιδ Σαλτιελ.



Παρόντες επίσης ήταν πολλοί άνθρωποι του πνεύματος, του πολιτισμού, των επιστημών και της πολιτικής. Την εκδήλωση επίσης χαιρέτησε ο Προεδρος της Φ.Ε «Μαντζαρος» κ. Ιωαννης Τριβιζάς, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έκανε ιστορική αναδρομή στην σχέση της υπεραιωνόβιας Φιλαρμονικής μας με το Εβραϊκό στοιχείο της Κέρκυρας, η οποία υπήρξε πάντοτε σχέση αγάπης και αποδοχής, εν αντιθέσει με το γενικότερο κοινωνικό κλίμα που υπήρχε σε παλαιότερες εποχές.



Η συγκίνηση που επικράτησε κατά την διάρκεια και μετά το πέρας της συναυλίας υπήρξε έκδηλη σε όλο το παριστάμενο κοινό, καθότι η Φιλαρμονική ερμήνευσε, μεταξύ άλλων, εβραϊκά τραγούδια και αλλά μουσικά τεμάχια, που συνδέονται άρρηκτα με την ιστορία του Ισραήλ και του εβραϊκού στοιχείου απανταχού της γης.