Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναντήσεις Γκίκα με την Διοίκηση του ΟΛΚΕ, την Ένωση Αστυνομικών και την Χορωδία Κέρκυρας

Στέφανος Γκίκας
22 Οκτωβρίου 2019 / 14:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σειρά συναντήσεων με φορείς και επαγγελματικές ενώσεις

πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκίκας συναντήθηκε στο πολιτικό του γραφείο με το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας και το Δ.Σ. της Χορωδίας Κέρκυρας. Εν συνεχεία, επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ), όπου συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Σπύρο Ζερβόπουλο και τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Χονδρογιάννη.



Κατά την συνάντηση του Βουλευτή με το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, ετέθη από την Ένωση το ζήτημα της μη κατάργησης των Αστυνομικών Τμημάτων Λευκίμμης και Μπενιτσών, όπως και η άμεση ανάγκη αύξησης του υπηρετούντος προσωπικού στον νομό Κέρκυρας. Επιπλέον, οι Αστυνομικοί συζήτησαν με τον κ. Γκίκα την μη εξαίρεση της Κέρκυρας και των γύρω νομών από την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου.

Το Δ.Σ. της Χορωδίας Κέρκυρας έθεσε στον κ. Γκίκα τρία θέματα. Πρώτον, κατέθεσε στον Βουλευτή την πρόταση συμμετοχής της Χορωδίας στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 σε κεντρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Δεύτερον, παρουσίασε το αίτημα για παραχώρηση και του υπόλοιπου χώρου του πρώην Ινστιτούτου Ελαίας, ώστε η Χορωδία και η Σχολή Επτανησιακής Μουσικής να κάνει πλήρη χρήση του κτιρίου όπου στεγάζεται. Τέλος, προτάθηκε η εξέταση δυνατότητας θέσπισης ενός «τέλους πολιτισμού», της τάξεως του 1 Ευρώ ανά επισκέπτη, κατά τα πρότυπα της Ρώμης και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων. Το συγκεκριμένο τέλος θα αξιοποιηθείγια την συντήρηση μνημείων και την χρηματοδότηση πολιτιστικών φορέων της Κέρκυρας.

Σε ότι αφορά στην επίσκεψη του κ. Γκίκα στον ΟΛΚΕ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλοκαι τον Πρόεδρο του Οργανισμού, όπου συζητήθηκε η θέση της Κυβέρνησης για την περαιτέρω ανάπτυξη του Λιμένος Κέρκυρας, την ολοκλήρωση του masterplanτου Λιμένος, την κατασκευή μαρίνας Mega Yachts αλλά και μίας επιπρόσθετης μαρίνας στον ευρύτερο χώρο. Συναφές ζήτημα και η ολοκλήρωση των έργων στο Καφέ Γυαλί.
Θέματα συζήτησης αποτέλεσανεπίσης η τουριστική αξιοποίηση κάποιων μικρότερων λιμένων στην βόρεια και νότια Κέρκυρα, η αναγκαιότητα κατασκευής ενός σύγχρονου λιμένος στον Αγ. Στέφανο Αυλιωτών, το homeporting της κρουαζιέρας και το ζήτημα των υδατοδρομίων.
Στις δηλώσεις του ο κ. Γκίκας τόνισε ότι συνιστά κυβερνητική θέση η περαιτέρω ανάπτυξη του Λιμένος Κέρκυρας, με έμφαση στον θαλάσσιο τουρισμό, όπως αυτή παρουσιάστηκε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία τον Μάιο του 2018 στην Κέρκυρα με παρουσία του Προέδρου και νυν Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ανέφερε επιπλέον, ότι βρίσκεται σε επαφή με τους αρμόδιους Υπουργούς για τη δρομολόγηση των έργων.