Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ. Καρύδης: Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο θα φέρει απολύσεις στους Δήμους

Γιώργος Καρύδης
23 Οκτωβρίου 2019 / 12:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Συμπαριστάμεθα στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους κατά του δήθεν αναπτυξιακού νομοσχεδίου

που παραχωρεί σε ιδιώτες τις δημόσιου χαρακτήρα υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου  και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων» αναφέρει ο δημοτικό σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης Κερκυραϊκή Συμμαχία, Γιώργος Καρύδης.
Στο ίδιο δελτίο αναφέρει «Καταγγέλλουμε τη ρύθμιση του άρθρου 179  του νομοσχεδίου, που κατατίθεται μεθαύριο από την κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή και εκχωρεί με αναιτιολόγητη απόφαση του Δημάρχου σε εργολαβικά συμφέροντα βασικές δημοτικές υπηρεσίες της καθημερινότητας.
Η εφαρμογή του νόμου θα οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων στους Δήμους, σε παράλειψη ανανέωσης συμβάσεων, σε εξάρτηση των Δήμων από εργολάβους και σε αύξηση των δημοτικών τελών, που θα καταβάλλουν οι δημότες.
Ζητούμε από την κυβέρνηση ν΄ αποσύρει την διάταξη και εφόσον επιμείνει ζητούμε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να την καταψηφίσουν και ν΄ αναδείξουν στον ελληνικό λαό τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης».