Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η επιλογή Χονδρογιάννη να πάρει μαζί του τον Στέλλα στο λιμάνι, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Εμπορικό Επιμελητήριο
23 Οκτωβρίου 2019 / 15:59
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι αλλαγές πολιτικής συμπεριφοράς στην κορυφή της ιεραρχίας του Εμπορικού Επιμελητηρίου έπληξαν την ενότητα της πλειοψηφούσας παράταξης Χονδρογιάννη.

Και παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος αν και επιφορτίστηκε με τη διοίκηση του Λιμανιού διατηρεί το πόστο του και στο Επιμελητήριο, η κατάσταση εκεί παραμένει τρικυμιώδης. Η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει, για τους μέχρι πρότινος Ηρακλείς του στέματος, ήταν η απόφαση Χονδρογιάννη να επιλέξει ως εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου στον ΟΛΚΕ τον αντίπαλό του στις αρχαιρεσίες του Επιμελητηρίου, Φ. Στέλλα. Η πρότασή του υπερψηφίστηκε στη Διοικητική Επιτροπή, προκαλώντας όμως την οργή των στενών συνεργατών του, που την καταψήφισαν. Θύμα της και ο γενικός γραμματέας της Διοίκησης, Β. Βασιλάκης εξαιτίας του γεγονότος ότι ακολούθησε την πρόταση Χονδρογιάννη. Η συνέχεια περιγράφεται ως γενικευμένη ανταρσία με τα εκτελεστικά στελέχη της Διοίκησης να αρνούνται υπογραφή των πεπραγμένων, προεξάρχοντος του Οικονομικού Επόπτη του Επιμελητηρίου Σπύρου Σιμάτη που δημοσιοποίησε επιστολή του στο Corfu tv με την οποία καταγγέλλει παρανομίες, και γι' αυτό δεν υπογράφει την εκτέλεση αποφάσεων του Δ.Σ. Μέσα σ' αυτήν την πολεμική ατμόσφαιρα ο γ.γ. της Διοίκησης Βασίλης Βασιλάκης ανακοινώνει την παραίτησή του. Ανάλογη κίνηση σκοπεύουν να κάνουν κα μέλη της Διοίκησης, τουλάχιστον όσα εκμυστηρεύονται τις εκτιμήσεις τους για σχέδιο διαδοχής ερήμην τους στην ηγεσία του Επιμελητηρίου, που εξυφάνθηκε στα Γραφεία της τοπικής ΝΔ. Κανείς δεν πρόκειται να βεβαιώσει κάτι τέτοιο, παρά μόνον ο χρόνος, που άλλωστε αναφέρεται και ως πανδαμάτωρ.
 
Η παραίτηση Βασιλάκη
 
Στην επιστολή του ο B. Βασιλάκης αναφέρει: «Η συμμετοχή μου στα δρώμενα του Επιμελητηρίου και η υποψηφιότητα μου στις τελευταίες εκλογές ήταν αποτέλεσμα της συμμετοχής μου και της εμπειρίας που είχα αποκτήσει μέσα από την πολυετή μου συμμετοχή στο Σωματείο των Εστιατόρων, στο οποίο ανήκω, αλλά και στην Ομοσπονδία.
Συμμετείχα σε αυτήν τη διαδικασία προκειμένου να προσφέρω μέσα από τις οποίες γνώσεις μου στη λειτουργία του Επιμελητηρίου μας, στηρίζοντας την οικονομία και την επιχειρηματικότητα στην Κέρκυρα, κυρίως μέσα από τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας μας, τη λειτουργία, των οποίων υπηρετώ μέχρι σήμερα.  
Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα το Επιμελητήριο ταλανίζεται από μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες, οι οποίες ουσιαστικά είναι τροχοπέδη στην λειτουργία του και με βρίσκουν αντίθετο, θα ήθελα δια της παρούσης επιστολής να δηλώσω την παραίτηση μου από την θέση του Γενικού Γραμματέα παραμένοντας ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου με την ελπίδα και την ευχή ότι η εν λόγω παραίτηση θα λειτουργήσει θετικά προκειμένου να αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες απέναντι στην κοινωνία της Κέρκυρας και δίνοντας στο Επιμελητήριο την πραγματική διάσταση που πρέπει να έχει».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.