Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Βέλη» του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κατά της Υδραίου

Ξενοδοχοϋπάλληλοι Κέρκυρας
24 Οκτωβρίου 2019 / 11:28

«Το ζητούμενο είναι αν η Κέρκυρα θα αποκτήσει ή όχι Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης με όλα τα τμήματα και όχι μόνο αυτό των ξεναγών, που θα παρέχει επαγγελματική κατάρτιση και δικαιώματα στους αποφοίτους της... Οικόπεδο υπάρχει! Σχολή υπάρχει;», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ.   Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, με αφορμή το ενδεχόμενο ίδρυσης Σχολής Ξεναγών, αλλά και τμημάτων Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Κέρκυρα, μετά το αίτημα, το οποίο κατέθεσε στο Υπουργείο Τουρισμού η Δήμαρχος Κερκυραίων & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας εξαπολύει «βέλη» κατά της Μερόπης Υδραίου εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία του για το αν υπάρχει πολιτική βούληση για δημιουργία πλήρους Σχολικής Τουριστικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης στην Κέρκυρα σημειώνοντας μάλιστα, ότι εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει έτοιμο (σ.σ. παραχωρημένο στον πρώην ΟΤΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού) οικόπεδο που θα στεγάσει την εν λόγω Σχολή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σ.Ξ.Κ. αναφέρει:

«Ξαφνικά με μία ανακοίνωση στον τύπο  πληροφορηθήκαμε προ δεκαημέρου ότι η νέα Δήμαρχος  Κεντρικής Κέρκυρας ζήτησε απ το Υπουργείο Τουρισμού την ίδρυση Σχολής Ξεναγών στην Κέρκυρα και τμημάτων Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Αν έχει ανάγκη η κυρία Δήμαρχος να της πούμε μπράβο για την καινοτόμα πρωτοβουλία και την αποκλειστικότητα της ενέργειας της, να της το πούμε και να της αναγνωρίσουμε (αν έτσι νιώθει καλά), ότι  εκτός από πρώτη δημότης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας είναι πρώτη στην εφευρετικότητα, πρώτη στην εισαγωγή νέων ιδεών, πρώτη… πρώτη… πρώτη….

Ωστόσο σ' αυτόν τον τόπο καλό είναι να ανακαλύψει ότι υπάρχουν κι άλλοι θεσμοί έστω και αν έπονται της δικής της πρωτοπορίας.

Οι Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων απευθύνονται στους νέους αυτού του τόπου που θέλουν να εκπαιδευτούν ώστε να γίνουν εργαζόμενοι στην τουριστική οικονομία, επομένως αφορά πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους, την θεσμική εκπροσώπηση των εργαζομένων, την οποία η κυρία Δήμαρχος δεν ρώτησε.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχουν παρατάξεις με ποσοστά και αριθμό συμβούλων, ευτυχώς λόγω απλής αναλογικής, πολλαπλάσια απο την δική της παράταξη.

Στην Κέρκυρα υπάρχουν άλλα δύο Δημοτικά Συμβούλια, δύο Δήμαρχοι, υπάρχει Περιφερειακό Συμβούλιο, Παρατάξεις κλπ. Ποιους απο τους παραπάνω ρώτησε η κα.Δήμαρχος;

Πάνω βέβαια στη φόρα της ξέχασε ότι το θέμα της λειτουργίας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, έχει συζητηθεί στο παρελθόν στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, έχουν εκδοθεί ψηφίσματα, έχουν γίνει κινητοποιήσεις σπουδαστών και εργαζομένων στον τουρισμό, με κατάθεση του πλαισίου των απόψεων τους, έχουν κατατεθεί προτάσεις από πολλές πλευρές στον δημόσιο διάλογο.

Τι απ όλα αυτά αξιοποίησε, σεβάστηκε ή δέχτηκε η κα Δήμαρχος; Τίποτα.

Δήλωσε μάλιστα πρόθυμη να παραχωρήσει και ακίνητο του Δήμου για να γίνει Σχολή,  ξεχνώντας πάνω στην βιασύνη της -ή συνεννοημένη με συμφέροντα;-  ότι στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στο ΣΚΕΡΟ ΓΟΥΒΙΩΝ, υπάρχει ακίνητο εδώ και δεκαετίες παραχωρημένο στον πρώην ΟΤΕΚ του υπουργείου τουρισμού για ανέγερση Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, ένας τεράστιος χώρος που θα μπορούσε να λύσει και το πρόβλημα του σχολικού κέντρου στην περιοχή.

Η εξήγηση της στάσης της Δημάρχου ήρθε χθες, όπου ο Υφυπουργός Τουρισμού εξήγγειλε την ίδρυση Σχολής Ξεναγών στην Κέρκυρα, όχι κατά αποκλειστικότητα ή λόγω της πρότασης ΥΔΡΑΙΟΥ, αλλά λόγω σχεδίου ανοίγματος Σχολών Ξεναγών που ήδη έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να ικανοποιήσει αιτήματα του οικονομικού κυκλώματος της κρουαζιέρας.

Η κυρία Δήμαρχος απλά λειτούργησε ως ‘’λαγός’’ του Υφυπουργού γι' αυτό και έσπευσε ξαφνικά λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του στην Κέρκυρα να του καταθέσει άρον-άρον και προχείρως το σχετικό αίτημα.

Το ζητούμενο είναι αν η Κέρκυρα θα αποκτήσει ή όχι Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης με όλα τα τμήματα και όχι μόνο αυτό των ξεναγών, που θα παρέχει επαγγελματική κατάρτιση και δικαιώματα στους αποφοίτους της.

Οικόπεδο υπάρχει! Σχολή υπάρχει; Βούληση για τουριστική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση με τα σχετικά  εργατικά δικαιώματα υπάρχει στον κόσμο των ξενοδόχων και των εκλεκτών τους σε κυβέρνηση, Δήμους και Περιφέρεια;

Αφήστε λοιπόν τις φανφάρες, τα τρικ και τα παραμύθια. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια, όσα πρόσωπα κι αν αλλάξουν στις καρέκλες και όποιας ηλικίας ήταν αυτά».