Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπέγραψε ο Κόνσολας για τα 33 Τμήματα Τουριστικής Μετεκπαίδευσης

Κόνσολας Μάνος
24 Οκτωβρίου 2019 / 13:34

Θα λειτουργήσουν σε όλη την επικράτεια -και στην Κέρκυρα- 33 Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, που θα αφορούν 810 υποψήφιους

ΑΘΗΝΑ.   Την προκήρυξη για την εισαγωγή 810 μετεκπαιδευόμενων στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας.
 
Τα προγράμματα μετεκπαίδευσης και επανακατάρτισης  απευθύνονται σε όλους τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού.

Με νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα από τον Αύγουστο, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, θα λειτουργήσουν σε όλη την επικράτεια 33 τμήματα μετεκπαιδευόμενων στις εξής πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Κέρκυρα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ρόδος, Κέρκυρα, Άγιος Νικόλαος, Ηράκλειο, Ναύπλιο, Λουτράκι, Πύργος, Καλαμάτα.

Στόχος των προγραμμάτων είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους εργαζομένους σε τουριστικές δομές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 20% των θέσεων θα καλυφθεί από πρόσκαιρα ανέργους ενώ οι αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά πρέπει να έχουν κατατεθεί έως  την Παρασκευή 01.11.2019 στις κατά τόπους γραμματείες των εκπαιδευτικών μονάδων του Υπουργείου Τουρισμού.

Σε δήλωση του, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, επισημαίνει:

«Τα προγράμματα μετεκπαίδευσης και κατάρτισης στον τουρισμό, στοχεύουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων.

Η προκήρυξη αυτή είναι μόνο η αρχή.

Σχεδιάζουμε την πλήρη αναμόρφωση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, με νέες ειδικότητες».