Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μενδώνη: Το Αχίλλειο είναι ευθύνη της ΕΤΑΔ - Το. Υπ. Πολιτισμού θα κάνει ό,τι το αφορά (video)

Αχίλλειο
24 Οκτωβρίου 2019 / 14:05
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Το Υπουργείο Πολιτισμού θα συμβάλλει απολύτως στην αναστήλωση του μνημείου, αλλά τον γενικό συντονισμό του έργου και την ευθύνη έχει η ΕΤΑΔ, λέει η Υπ. Πολιτισμού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέντε ώρες κράτησε η σύσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του του Γ.Γ  Γιώργου Διδασκάλου στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στην Κέρκυρα. Συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα έργα που αφορούν εμβληματικά μνημεία σε κάθε νησί ξεχωριστά. Στη σύσκεψη, συμμετείχαν οι τοπικοί και θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής καθώς και οι προϊστάμενοι των κατά τόπους Εφορειών Αρχαιοτήτων. Μετά το τέλος της σύσκεψης, η Υπουργός Πολιτισμού έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 
Ερωτηθείσα για το θέμα το Αχιλλείου απάντησε, πως το θέμα της ανακαίνισης του Μνημείου που απασχόλησε τη σύσκεψη αφορά στον τομέα του Υπουργείου Πολιτισμού. «Από τα 12 εκατομμύρια του έργου, το Υπουργείο Πολιτισμού θα διαχειριστεί περίπου τρία εκατομμύρια για δύο υποέργα: Αυτό της συντήρησης και αυτό της μουσειολογικής έκθεσης. Από εκεί και πέρα ο συντονισμός του έργου αφορά στην ΕΤΑΔ και στις υπηρεσίες της», είπε η κ. Μενδώνη.     
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.