Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με στάνταρ ποιότητας θα περάσει η διαχείριση του Καφέ Τέχνης στο Δήμο Κερκυραίων & Διαποντίων (video)

Υπουργείο Πολιτισμού
29 Οκτωβρίου 2019 / 14:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα σημαντικότερα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη σύσκεψη με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ανέλυσε η Δήμαρχος Κερκυραίων και Διαποντίων Μερόπη Υδραίου,

ανέλυσε η Δήμαρχος Κερκυραίων και Διαποντίων Μερόπη Υδραίου,  σε συνέντευξη τύπου. Κατά σειρά σπουδαιότητας, όπως είπε η ίδια, ανέφερε το θέμα του Καφέ Τέχνης, του Βρετανικού Νοσοκομείου μέσα στο Παλαιό Φρούριο, της επιβολής τέλους υπερ του Δήμου σε αφίξεις από αεροδρόμιο και λιμάνι. Επίσης σημαντικά ζητήματα είναι η επανασύσταση του Φορέα Διαχείρισης Παλιάς Πόλης και η δημιουργία ένος νέου Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας Παλιάς Πόλης.  
Σχετικά με το Καφέ Τέχνης (Αρτ καφέ- Κήπος του Λαού), η υπουργός συμφώνησε να παραχωρηθεί η χρήση και διαχείρισή του από το τον Δήμο με προγραμματική σύμβαση η οποία θα έχει αυστηρές προϋποθέσεις ποιότητας και βιωσιμότητας. 
Σχετικά με τον νέο Κανονισμό Αστικής Λειτουργίας Παλιάς Πόλης, η Δήμαρχος ανέφερε ότι η παλιά πόλη - μνημείο UNESCO θα αποκτήσει πλέον λόγο στα του οίκου της Θα γίνει η προσπάθεια  να "παντρευτεί" η ζωή των μονίμων κατοίκων με τη δραστηριότητα των επαγγελματιών, με κάποιους αυτοπεριορισμούς και από τις δύο πλευρές, με τρόπο που η πόλη να είναι ζωντανή.