Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εν αναμονή «λευκού καπνού» από το Υπουργείο για τα απορρίμματα

Απορρίμματα
30 Οκτωβρίου 2019 / 12:27

Πολύ δυνατά «παίζει» πλέον το «σενάριο» μεταφοράς των κερκυραϊκών απορριμμάτων εκτός νησιού

ΑΘΗΝΑ.  Εν αναμονή «λευκού καπνού» από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας είναι άπαντες σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Κέρκυρας.

Όπως έχει γράψει το enimerosi.com, από το πρωί πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη στην πρωτεύουσα με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- των τριών Βουλευτών Κέρκυρας (Στέφανου Γκίκα, Αλέξανδρου Αυλωνίτη, Δημήτρη Μπιάγκη), της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, αλλά και των τριών Δημάρχων του νησιού, Μερόπης Υδραίου, Κώστα Λέσση και Γιώργου Μαχειμάρη.

Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά σχετικά με την ανεύρεση λύσης στο πρόβλημα της διαχείρισης των κερκυραϊκών απορριμμάτων, με το «σενάριο» της μεταφοράς -για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα- εκτός νησιού να έχει πλέον επανέλθει, και μάλιστα δυναμικά, στο προσκήνιο, όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα στο enimerosi.com και ο Βουλευτής Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης.

Ενδεικτική το κλίματος αισιοδοξίας, που επικρατεί στις τάξεις της «κερκυραϊκής Task Force» είναι η ανάρτηση του Βουλευτή Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία, Στέφανου Γκίκα, στο Facebook:

«Μεγάλη σύσκεψη αυτή την ώρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η κυβέρνησή μας δρομολογεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

5 χρόνια δεν έγινε τίποτε. Σε 100 μέρες δρομολογείται λειτουργική λύση με το μικρότερο κοινωνικό κόστος!».