Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη «Μέλισσα» ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης

Ζορμπάς Κώστας
30 Οκτωβρίου 2019 / 12:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσκεψη γνωριμίας στο ΚΔΗΦ «ΜΕΛΙΣΣΑ» πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, Κώστας Ζορμπάς.

Για την επίσκεψη αυτή εξέδωσε δελτίο Τύπου ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων με Αναπηρία Κέρκυρας, στο οποίο αναφέρονται τα παρακάτω:

«Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας με χαρά υποδέχτηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, Κωνσταντίνο Ζορμπά, προκειμένου με την ανάληψη των καθηκόντων του, να ενημερωθεί για τις δράσεις και τα προβλήματα του Συλλόγου καθώς επίσης και για τη λειτουργία του ΚΔΗΦ «ΜΕΛΙΣΣΑ».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Σπύρος Ζουμπουλίδης, η Αντιπρόεδρος, Ζωή Κακαρούγκα, η Γραμματέας, Μαρία Κοντού, ο Ταμίας, Αλέκος Κυπριανός, το μέλος της Ε.Ε., Δανιήλ Συναδινός, αφού τον καλωσόρισαν, τον ενημέρωσαν για τα παρακάτω θέματα και ζήτησαν τη στήριξη του σε ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες της Κέρκυρας όπως:

1.Την τριετή παράταση του προγράμματος χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 για τη λειτουργία του ΚΔΗΦ «ΜΕΛΙΣΣΑ».

2. Τη συνεργασία και στήριξη του Συλλόγου στην αναμενόμενη προκήρυξη της Περιφέρειας για την ίδρυση Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), που αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα των γονέων καθώς θα εξασφαλίσει τη μελλοντική διαβίωση των παιδιών τους μετά το θάνατο τους.

3.Τη συνέχιση της ετήσιας χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

4. Τη διασφάλιση της έγκαιρης μεταφοράς των μαθητών με αναπηρία στα ειδικά σχολεία.

5. Τη μεταφορά του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Κορακιάνας σε προσβάσιμο κτίριο, πλήρως εναρμονισμένο στις ανάγκες των μαθητών με αναπηρία και με την κείμενη νομοθεσία (Ελληνικό Σύνταγμα, Διεθνής Σύμβαση Δικαιωμάτων ΑμεΑ, Νόμος 4074/2012 ).

6. Τη πραγματοποίηση απογραφής των ατόμων με αναπηρία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

7. Την υποστήριξη του ΚΔΗΦ «Υπερίων» Ληξουρίου Κεφαλονιάς, του αδελφού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία.

Ο κ. Ζορμπάς δήλωσε ότι θα είναι αρωγός και υποστηρικτής στα προαναφερθέντα ζητήματα και συνεχάρη τα μέλη του ΔΣ για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν στην Κέρκυρα.

Στη συνέχεια περιηγήθηκε από την υπεύθυνη προγράμματος της «ΜΕΛΙΣΣΑΣ»  Κοινωνική Λειτουργό, Πέγκυ Σαγιά και τον ενημέρωσε σε για το πρόγραμμα των ωφελούμενων .

Τέλος ακολούθησε συνάντηση γνωριμίας με τους ωφελούμενους και το προσωπικό της «ΜΕΛΙΣΣΑΣ».