Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το τιμητικό βραβείο «Νικόλαος Μάντζαρος» έλαβε ο Πέτρος Γάλλιας στην απονομή των Κορφιάτικων θεατρικών Βραβείων 2018-2019

Πέτρος Γάλλιας
31 Οκτωβρίου 2019 / 12:40
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η 38η απονομή των Κορφιάτικων θεατρικών βραβείων 2018-2019 πραγματοποιήθηκε την

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 στο Alhambra Art Theatre  στην Αθήνα. Η βραδιά είχε και… περαιτέρω κερκυραϊκό άρωμα καθώς «ψυχή» των Κορφιάτικων βραβείων ήταν, όπως χρόνια τώρα, ο Δημήτρης Μουζακίτης. Τη σκηνοθετική επιμέλεια είχε η Λίζυ Ξανθοπούλου σε κείμενα Τζωρτζίνας Τζήλιου. Παρών, ήταν ο βουλευτής Στέφανος Γκίκας και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Καλούδης. Την βραδιά αυτή το τιμητικό βραβείο «Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος» έλαβε ο «δικός μας» Πέτρος Γάλλιας για την σκηνοθεσία του στις οπερέτες «Ο Βαπτιστικός» και «Οι Απάχηδες των Αθηνών», που ανέβηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, αλλά και τη γενικότερη προσφορά του στο πολιτισμό.
Σε ανάρτησή του στο facebook ο Πέτρος Γάλλιας τόνισε: «Τα «Κορφιάτικα θεατρικά βραβεία» με τίμησαν δίνοντας μου το βραβείο «Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος». Ένα βραβείο με το όνομα του μεγάλου Κερκυραίου συνθέτη. Τιμή μεγάλη. Για τις σκηνοθεσίες μου. Για τις όπερες. Τις οπερέτες. Το θέατρο. Το χοροθέατρο. Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα οι δυο οπερέτες της θεατρικής σαιζόν 2018 - 2019. Οι «Απάχηδες των Αθηνών» και «Ο Βαφτιστικός». Και οι δυο παραστάσεις αγαπημένες που έγιναν στο νησί μου. Με κυρίως Κερκυραίους μουσικούς, τραγουδιστές, χορωδούς, ηθοποιούς. Με τη σειρά μου αφιέρωσα το βραβείο μου αυτό στα Σαντζιακομάκια μου! Τους χορωδούς της Δημοτικής Χορωδίας «San Giacomo» του νησιού μου. Τους ουσιαστικούς πρωταγωνιστές των έργων αυτών! Και στις μοναδικές Φιλαρμονικές μας. Και στους Κερκυραίους θεατές που ξέρουν και τιμούν την καλή μουσική. Που αγαπούν την όπερα. Το καλό θέατρο. Σαντζιακομάκια μου λατρεμένα περιμένω με μεγάλη χαρά την επόμενη συνάντηση - συν δημιουργία μας»

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.