Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοινή έκθεση ζωγραφικής έργων Αγλαΐας Παπά από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και τον Δήμο Φοινικαίων

Αγλαϊα Παπά
31 Οκτωβρίου 2019 / 15:50
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Δημοτικό και Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας στο πλαίσιο του έργου διασυνοριακής συνεργασίας «RyTHM - Ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και διασύνδεση των πολιτιστικών

 αγαθών μέσω ιστορικών μνημείων/ Fostering Creativity and Connecting Cultural Assets through Monuments» και σε συνεργασία με τον Δήμο Φοινικαίων από την Αλβανία και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας πρόκειται να διοργανώσει κοινή έκθεση αφιερωμένη στη ζωγράφο Αγλαΐα Παπά και την αδερφή της και συγγραφέα Κατίνα Παπά.
Η έκθεση ζωγραφικής διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων του έργου με ακρωνύμιο «RyTHM» και με αφορμή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στο χωριό Λιβαδειά του Δήμου Φοινικαίων Αλβανίας, για την τελετή  ονοματοδοσίας του νέου Πολιτιστικού Κέντρου. Το νέο Πολιτιστικό Κέντρο Λιβαδειάς πρόκειται να λάβει το όνομα της συγγραφέας Κατίνας Παπά, η οποία γεννήθηκε στο ελληνόφωνο χωριό Γιαννιτσάτες στη νότια Αλβανία και έζησε στην Κέρκυρα όπου και αποφοίτησε από την Ιόνιο Ακαδημία με άριστα και τιμήθηκε με το χρυσούν μετάλλιο World Douglas.
Οι εταίροι του έργου θέλοντας να αναδείξουν την κοινή πολιτιστική κληρονομιά των δύο κρατών αποφάσισαν η έκθεση την οποία αναλαμβάνει να οργανώσει στο πλαίσιο των δράσεων του έργου το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας να αφορά τα έργα της ζωγράφου και αδερφής της Κατίνας Παπά, Αγλαΐα Παπά. Η έκθεση θα περιλαμβάνει την αναπαραγωγή και παρουσίαση  7 έργων της Αγλαΐας Παπά   που φυλάσσονται στην Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας. Μετά από τη σχετική άδεια της Δημοτικής Πινακοθήκης το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας ανέλαβε τη φωτογράφηση και πιστή αναπαραγωγή των έργων τα οποία θα μεταφερθούν και θα εκτεθούν στο νέο Πολιτιστικό Κέντρο Λιβαδειάς στην Αλβανία.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν κατά τη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας του Πολιτιστικού Κέντρου, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 και στη συνέχεια τα έργα θα παραχωρηθούν στον Δήμο Φοινικαίων.
Το έργο «Fostering Creativity and Connecting Cultural Assets through Monuments» (RyTHM) χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg IPA CBC Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020.
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.