Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δικαιωμένοι αισθάνονται -και- οι Τουριστικοί Πράκτορες της Κέρκυρας για τη μεταφορά των απορριμμάτων

AOCTA
01 Nov 2019 / 11:44

«Δώσαμε εξ’ αρχής αγώνα για την μεταφορά των απορριμμάτων εκτός νησιού μέχρι να δρομολογηθεί η οριστική λύση με την λειτουργία του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης...» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του AOCTA

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωσε εξέδωσε το Δ.Σ. του AOCTA (Association of Corfu Travel Agents), με αφορμή την πρόσφατη σύσκεψη των φορέων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων της Κέρκυρας.

Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση:

«To Δ.Σ. του AOCTA χαιρετίζει την απόφαση που ελήφθη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας, μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30-10-2019.

Είναι σίγουρα μια άκρως θετική εξέλιξη για το νησί μας, που τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκε και δυσφημίστηκε τα τελευταία χρόνια από το πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Ο AOCTA έδωσε εξ’ αρχής αγώνα για την μεταφορά των απορριμμάτων εκτός νησιού μέχρι να δρομολογηθεί η οριστική λύση με την λειτουργία του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Απευθυνθήκαμε κατ’ εξακολούθηση στους αρμόδιους προς επίλυση του ζητήματος και με ιδιαίτερη προσοχή στις δημόσιες τοποθετήσεις μας επί του θέματος, προς αποφυγή ανακύκλωσης δυσφημιστικών σχολίων για το νησί μας.

Σήμερα πρέπει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Όμως η προσπάθεια δεν σταματά εδώ, συνεχίζεται μέχρι την οριστική επίλυση του.

Να υπογραμμίσουμε πως η απόφαση αυτή ήρθε σε μια εξαιρετική στιγμή, εν όψει της μεγάλης τουριστικής έκθεσης του Λονδίνου την W.T.M, στην οποία όλος ο Τουριστικός κόσμος της Κέρκυρας θα δώσει το «παρών» με θετικό πλέον πνεύμα, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες και νέες προοπτικές.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την πολιτική ηγεσία, φορείς και όλους όσους συνέβαλαν στο αποτέλεσμα αυτό».