Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας για Κρουαζιέρα, «ορφανά» λιμάνια, επενδύσεις & οδικό δίκτυο

Γκίκας Στέφανος
01 Nov 2019 / 14:10

Αισιόδοξος ο Βουλευτής Κέρκυρας ότι το νησί θα γίνει και πάλι η Ναυαρχίδα του ελληνικού Τουρισμού, εφόσον υλοποιηθεί το πρόγραμμα της ΝΔ για τον Τουρισμό

ΚΕΡΚΥΡΑ.   Στα έξι σημεία, τα οποία μπορούν ν' αναβαθμίσουν το κερκυραϊκό τουριστικό προϊόν, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα money-tourism.gr ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία, Στέφανος Γκίκας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, το οποίο απέστειλε ο κυβερνητικός Βουλευτής:

«Ο κ. Γκίκας παρουσίασε έξι σημεία για την αναβάθμιση του Κερκυραϊκού τουριστικού προϊόντος, τα οποία είναι τα εξής:

Πρώτον, η υλοποίηση του Master Plan του λιμένος με την δημιουργία μίας μαρίνας για mega yachts χωρητικότητας άνω των 80 σκαφών, με παράλληλη κατασκευή επιπρόσθετης μαρίνας.
Κατά αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθεί μία νέα μαρίνα ευρωπαϊκών προδιαγραφών μέσα στον αστικό ιστό της Κέρκυρας με προφανή οφέλη.

Δεύτερον, ο κ. Γκίκας μίλησε για τα 33 «ορφανά» λιμάνια της Κέρκυρας, τα οποία υπάγονται σήμερα στον ΟΛΚΕ.
Ο Βουλευτής πρότεινε κάποια από αυτά, να αποδοθούν με συμβάσεις σε ιδιώτες, ώστε να αναπτυχθούν τουριστικά.

Τρίτον, σε ότι αφορά στα τουριστικά καταφύγια Μπενιτσών και Πλαιοκαστρίτσας (Αλύπα) τα οποία ανήκαν στον ΕΟΤ, αλλά έχουν περάσει πλέον στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, ο κ. Γκίκας είπε πως και αυτά θα πρέπει να τα αναλάβουν ιδιώτες, ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω με σημαντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Τέταρτον, ο Βουλευτής υπογράμμισε, πως βασική προϋπόθεση για την ανάδειξη της Κέρκυρας, αποτελεί η βελτίωση του οδικού δικτύου.
Ενημέρωσε, ότι ήδη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και οι τρεις Δήμοι βρίσκονται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα των παρακάμψεων, γεγονός που θα διευκολύνει σημαντικά την κυκλοφορία στον Νομό.

Πέμπτον, ο κ. Γκίκας έκανε ειδική αναφορά στην κρουαζιέρα.
Υπενθύμισε, ότι συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ο στόχος, ο λιμένας της Κέρκυρας να λειτουργήσει ως λιμένας Home Porting καθ΄ όλη την διάρκεια της εβδομάδας.

Τέλος, ο Βουλευτής έκανε ειδική μνεία στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.
Δήλωσε μάλιστα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο δημιουργείται τμήμα Τουριστικής Εκπαίδευσης και ότι επανέρχεται στην Κέρκυρα η Σχολή Ξεναγών, τονίζοντας, πως ο τουριστικός κλάδος έχει ανάγκη από επαγγελματίες με εξειδικευμένες γνώσεις.

Σε ότι αφορά στις τουριστικές επενδύσεις στην Κέρκυρα, ο κ. Γκίκας σημείωσε ότι ήδη δημιουργούνται νέες μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζονται και αναβαθμίζονται υπάρχουσες μονάδες.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διευκολύνει τις επενδύσεις στον τουρισμό.

Ο κ. Γκίκας δήλωσε αισιόδοξος, πως εφόσον υλοποιηθεί το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τον τουρισμό, την επόμενη πενταετία η Κέρκυρα θα μπορέσει να «ανακτήσει και πάλι την θέση που της ανήκει ως ναυαρχίδα του Ελληνικού τουρισμού», προσφέροντας ένα ποιοτικό τουριστικό προϊόν».