Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανδρέας Μνιέστρης - Θάνος Πολυμενέας Λιοντήρης - Μάνθος Κάρρας στο Πολύτεχνο

Ανδρέας Μνιέστρης
01 Nov 2019 / 14:35
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Ανδρέας Μνιέστρης τα παλιά χρόνια υπήρξε μέλος

της κολλεκτίβας ΑΝΕΡΓΗ&Π (ΑΝώνυμοι ΕΡγάτες της ΓΗς & των Πόλεων) καθώς και του συγκροτήματος ΠΚΩΔ. Σαν σαξοφωνίστας εμφανίζεται από το ’84 (ενδεικτικά: «Φατµέ» 1985 [σεσσιον], ∆ηµ. Πουλικάκος και “τ’ αδέσποτα σκυλιά” 1986 κ.ά). Aναπτύσσοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αυτοσχεδιαζόμενη μουσική µελετάει από το 1988 έως το 1990 σύνθεση και αυτοσχεδιασμό µε τον Anthony Braxton στο Mills College (Oakland CA). Από το 1991 έως το 1993, εργάζεται ως σαξοφωνίστας στη Θεσσαλονίκη. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς αυτοσχεδιαστές όπως οι: N. Tουλιάτος - Α. Συμβουλόπουλος («Tηλεθρόον»), Φ. Φλωρίδης, Θ. Ρέλλος, Σ. Γιαννάτου, Σ. Παπαδημητρίου, ∆. ∆ηµητριάδης, J. Tornabene (τρίο “saxo viva!”) κ.ά. Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί με το συγκρότημα ZHMENS (ENSemble Ζωντανής Ηλεκτροακουστικής Μουσικής). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της ομάδας ΓουΤουΧουΠουΣου (ήγουν: Γενίτσαροι Του ΧρηματοΠιστωτικού Συστήματος) με τον Φ. Θεοχαρίδη και τον Γ. Σταυρίδη.

Ο Θάνος Πολυμενέας Λιοντήρης παίζει κοντραμπάσο, ασχολείται με τον ηλεκτρονικό ήχο και δημιουργεί καταστασιακά παραστατικά συμβάντα. Μετά από περίπου 20 χρόνια σπουδών και εργασίας σε διάφορα πανεπιστήμια στο εξωτερικό (Ολλανδία, Ισπανία, Αγγλία), επέστρεψε πρόσφατα στην Αθήνα. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ολλάνδικής κολεκτίβας σύγχρονης τέχνης Apes Conatiner, είναι διδάκτωρ του πανεπιστημίου του Sussex της Αγγλίας και ασχολείται επαγγελματικά με την πανεπιστημιακή έρευνα και εκπαίδευση, καθώς και με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Μάνθος Κάρρας. Ασχολείται με το ηχητικό κολάζ, χρησιμοποιώντας ψηφιακά και αναλογικά μέσα. Ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Έρευνας και Διάδοσης Μουσικής Ραδιουργίας, μιας ιδιοσυγκρασιακής κολεκτίβας σύγχρονης μουσικής με πολυδιάστατο έργο, τρέχει παράλληλα το προσωπικό του ιδιότυπο μουσικό project, συμμετέχει στο γκρουπ Trigger Happy και όπου αλλού βρίσκει ενδιαφέρον.
ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ Σχολεμβούργου 39 - είσοδος Νέου Φρουρίου το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 21.30. Είσοδος ελεύθερη
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.