Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πρώτα η Κέρκυρα»: «Δικαιωμένοι για τον αγώνα που δώσαμε...»

«Πρώτα η Κέρκυρα»
01 Nov 2019 / 14:41

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε, με αφορμή την απόφαση για μεταφορά των κερκυραϊκών απορριμμάτων εκτός νησιού, η παράταξη του Δήμου Κερκυραίων & Διαποντίων

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η δημοτική παρτάταξη στον Δήμο Κερκυραίων & Διαποντίων, «Πρώτα η Κέρκυρα», για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με αφορμή την προ ημερών σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και την απόφαση για μεταφορά των απορριμμάτων εκτός νησιού.

Εκ μέρους της παράταξης μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος, Σπύρος Βλάχος, ο οποίος υπογράμμισε το αίσθημα δικαίωσης που νιώθουν άπαντες στην παράταξη «Πρώτα η Κέρκυρα», καθώς αποτέλεσε δική τους πρόταση η μεταφορά των απορριμμάτων εκτός νησιού, θέση στην οποία η παράταξη του Γιώργου Καλούδη έμεινε σταθερή καθ' όλο το προηγούμενο διάστημα...

«Σήμερα η παράταξή μας αισθάνεται δικαιωμένη για τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς δώσαμε αγώνα για τη μεταφορά των απορριμμάτων εκτός νησιού.

Ένας αγώνας, που σχεδιάστηκε από όλα τα επιτελικά στελέχη της παράταξης, δαμορφώθηκε και βγήκε προς τα έξω, στην κοινωνία.

Σήμερα αισθανόαμστε δικαιωμένοι διότι η Κέρκυρα έχει μία μεγάλη νίκη, που μας αφορά όλους. Θα ήθελα να απαντήσω από αυτή τη θέση σε όσους ήταν αντίθετοι σε αυτή τη λογική, την οποία υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή η παράταξή μας. Όσοι ήταν αντίθετοι σήμερα διαψεύδονται και από δω και πέρα θα πρέπει να στέκονται κοντά στα προβλήματα του κερκυραϊκού λαού, όπως κάνει και η παράταξη μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες, που συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια και να πούμε ότι σήμερα δικαιώνεται ένα όραμα χρόνων.

Εμείς λέγαμε ότι υπάρχει το νομικό πλαίσιο για τη μεταφορά των σκουπιδιών εκτός Κέρκυρας και θα έπρεπε να υπάρξει ο σχετικός σχεδιασμός. Άρα όσοι ήταν πέρα και έξω, μακριά από τη συγκεκριμένη αντίληψη, διαψεύδονται για άλλη μία φορά.

Πρέπει πλέον να προχωρήσουμε όλοι μαζί για το καλό της Κέρκυρας και σε αυτή την προσπάθεια θα σταθούμε αρωγοί σε όλους τους ενεργούς πολίτες και τους φορείς του νησιού μας»,
  τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Σπύρος Βλάχος, ο οποιος απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων υπογράμμισε:

«Η πρώην δημοτική Αρχή, παρά το γεγονός ότι υπήρχε μία σκέψη στο δημοτικό συμβούλιο για να γίνει μεταφορά των απορριμμάτων, στη συνέχεια επέδειξε μια ατονία υποχωρώντας από τον συγκεκριμένο σχεδιασμό. Πάντα εμφανιζόταν από την προηγούμενη δημοτική Αρχή το εμπόδιο του νομικού πλαισίου στην προτεινόμενη λύση της μεταφοράς των απορριμμάτων. Όμως, κανένας νόμος δεν πηγαίνει αντίθετα στο πρόβλημα. Όταν υπάρχει βούληση, μπορούν να βρεθούν οι τρόποι και οι λύσεις. Ο νόμος δεν είναι απέναντι στα προβλήματα της κοινωνίας».

Σε ότι αφορά την χρηματοδότηση του σχεδιασμού, ο οποίος προβλέπει τη μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας, ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Πρώτα η Κέρκυρα», Σπύρος Βλάχος, τόνισε:

«Θα πρέπει να το δούμε στο δημοτικό συμβούλιο... Με ποια κριτήρια, δηλαδή, θα γίνει η όποια χρηματοδότηση από την κυβέρνηση. Θα πρέπει να το κουβεντιάσουμε σοβαρά αυτό το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο να δούμε ποιοι θα είναι ενδεχομένως οι νέοι πόροι από την Αυτοδιοίκηση, που θα χρειαστούν, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν τα λαϊκά στρώματα και οι δημότες της Κέρκυρας.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι βρέθηκε μια λύση για το νησί, μια καλή νήσι σε ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων μας, η οποία εκτιμώ ότι θα φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα, κι αυτό θα το δούμε από δω και πέρα στην Κέρκυρα...»