Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα καινοτόμα εφαρμογή για android από μαθητές

Never Lost
12 Ιουλίου 2016 / 16:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την επιτυχημένη περσινή εφαρμογή NEVER LOST που βραβεύτηκε σε Πανελλήνιο αλλά και σε Παγκόσμιο Επίπεδο, ήρθε η σειρά της φετινής εφαρμογής των Κερκυραίων μαθητών με τίτλο Never Miss A Bus.

Η εφαρμογή Never Miss A Bus δημιουργήθηκε από τους μαθητές 3 σχολείων της Κέρκυρας με αποκλειστικό σκοπό να έχουν ένα εργαλείο στο κινητό τους για τις καθημερινές τους μετακινήσεις!

Για αυτό το λόγο οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κ. Κορακιάνας σχεδίασαν την εφαρμογή και ανέθεσαν ρόλους στο project στα συνεργαζόμενα μαζί τους σχολεία, του Γ.Ε.Λ. Αγρού και του Γυμνασίου Αμφιπαγιτών.

Πώς λειτουργεί

Ο στόχος των μαθητών ήταν να δημιουργήσουν μια εφαρμογή που θα μπορεί να βοηθάει τους επιβάτες του Αστικού Λεωφορείου να βρούνε την κοντινότερη στάση στη διαδρομή τους (μεγάλο πρόβλημα μιας και στο νησί μας δεν υπάρχουν ταμπέλες στα περισσότερα σημεία) καθώς και να μπορεί να τους πληροφορεί σχετικά με τις ώρες των δρομολογίων των λεωφορείων. Δεδομένα απαραίτητα σε κάθε χρήστη των αστικών λεωφορείων. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία της εφαρμογής Never Miss A Bus που είναι διαθέσιμη δωρεάν για χρήστες κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό σύστημα Android. Επειδή οι μαθητές θέλησαν να βοηθήσουν κυρίως τους τουρίστες του νησιού μας κατά την περίοδο των καλοκαιρινών τους διακοπών, η εφαρμογή είναι στην Αγγλική γλώσσα.

Με το Αστικό ΚΤΕΛ

Για επιτυχία της δημιουργίας της εφαρμογής συνετέλεσε η άμεση βοήθεια των Αστικών Συγκοινωνιών Κέρκυρας και ιδιαίτερα του κ. Πάγκαλη. Για την πληρέστερη υποστήριξη της εφαρμογής σχεδιάστηκε εκτός από την εφαρμογή, η ιστοσελίδα της εφαρμογής, διαφημιστικά video καθώς και λογαριασμοί στα social media.