Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε κούρσα για δύο εξελίσσεται η Α1 της ΕΠΣΚ

ΕΠΣΚ
05 Nov 2019 / 14:20
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι παρακινδυνευμένο από την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος να βγάζει κανείς συμπεράσματα και μάλιστα σε ότι αφορά την κορυφή

και τον πρωταθλητή. Εμείς θα το κάνουμε για την Α1 της ΕΠΣΚ, ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα που κάθε χρόνο εκπλήσσει ευχάριστα σε ότι αφορά την ποιότητά του, αλλά και το ήθος και την παρουσία του κόσμου.
Θα λέγαμε ότι επιτέλους βλέπουμε καλό ποδόσφαιρο, πολύ καλές ομάδες και όλο και περισσότερο κόσμο στην εξέδρα, ο οποίος είναι μάλιστα ήρεμος και πολιτισμένος, όπως αρμόζει στους Κερκυραίους. Η εξασφάλιση μίας θέσης στη Γ΄ Εθνική για τον πρωταθλητή της Α1 της ΕΠΣΚ είναι τεράστιο κίνητρο για κάποιες ομάδες και τον συγκεκριμένο στόχο έθεσαν και το δήλωσαν χωρίς περιστροφές, ο ΟΦΑΜ και ο Αστέρας Πετριτή.
Οι δύο ομάδες έχουν δύο από τους κορυφαίους προπονητές, τον Σάββα Σιδερόπουλο και τον Βασίλη Ξάνθη, αλλά έχουν επενδύσει και σε έμψυχο υλικό αφού έχουν φέρει πολύ καλούς παίκτες εκτός Κέρκυρας, ενώ κράτησαν και τον περσινό τους κορμό.
Αν σταθούμε ξεχωριστά, ο Αστέρας Πετριτή έκανε τις περισσότερες κινήσεις με την απόκτηση των Αντωνιάδη, Αναστασίου, Μήτση και Πέντσα. Αν προσθέσουμε σε αυτούς και τους αδελφούς Γεωργοπάλη, τους αδελφούς Ίσσερη, τους έμπειρους Μάμαλο, Πολύζο και Γαρδικιώτη, αλλά και τον εξαιρετικό γκολκίπερ Πισσιάνη, είναι μια ομάδα που άνετα θα στεκόταν στη Γ΄ Εθνική.
Από την άλλη, ο ΟΦΑΜ έχει ίσως τον πιο ποιοτικό ως τώρα παίκτη του πρωταθλήματος τον Βάιο Τσιαφίτσα και αποκτώντας ακόμη τον Γραικό για το κέντρο της άμυνας, διατηρώντας στην ομάδα τους Κόκκινο, Τζορμπατζίδη, Γωνιάδη και Κονόμι είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές, ενώ έχει και φανατικό κοινό που είναι δίπλα στην ομάδα εντός και εκτός έδρας.
Μετά την 6η αγωνιστική και τις ήττες Ολύμπου, Νέου 2017 και Οδυσσέα, όλα δείχνουν ότι ο ΟΦΑΜ και ο Αστέρας Πετριτή είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα ως το τέλος. Η ομάδα του Αγ. Ματθαίου έχει το απόλυτο ως τώρα και η επιβλητική νίκη με 4-0 στο γήπεδο του Ολύμπου κόντρα στον Ιστορικό, έδειξε ότι είναι έτοιμη να επιστρέψει σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Με τη νίκη αυτή ψαλίδισε ταυτόχρονα τις ελπίδες του Ολύμπου και τον έβγαλε εκτός διεκδίκησης, αν και δεν είχε τέτοιο στόχο, αλλά με το υλικό που έχει, είναι πάντα υπολογίσιμος.
Μέσα στους υποψήφιους στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ήταν και ο Νέος 2017 και ο Οδυσσέας Αυλιωτών, όμως ο Αστέρας Πετριτή με τις νίκες που έκανε μέσα στην έδρα τους, τους έθεσε εκτός τροχιάς τίτλου και πλέον με δύο βαθμούς πίσω από τον ΟΦΑΜ όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα εφέτος πάει για Άη Μαθιά ή για Πετριτή. Μπορεί να είμαστε στο ξεκίνημα, μπορεί ο Όλυμπος να έχει κάνει το ρεπό του, άρα να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, αλλά θα πρέπει να συμβούν απίθανα πράγματα για να μπει και τρίτη ομάδα στην κούρσα της διεκδίκησης του πρωταθλήματος της Α1 της ΕΠΣΚ.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια