Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

17 μετάλλια ο απολογισμός του Ηρακλή στο 3ο προκριματικό πρωτάθλημα Β. Ελλάδας

Ταεκβοντό
05 Nov 2019 / 14:23
Σπύρος Πίκουλας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Με απολογισμό 17 μεταλλίων από τα οποία τα τέσσερα είναι χρυσά, επέστρεψε ο Ηρακλής Κέρκυρας

από το 3ο προκριματικό πρωτάθλημα ταεκβοντό Β. Ελλάδας. Η παρουσία της ομάδας ήταν εξαιρετική συνολικά, ενώ υπήρξε και η ανάλογη ενημέρωση με δελτίο τύπου το οποίο αναφέρει: «Επέστρεψαν οι αθλητές μας από τη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε το 3ο προκριματικό πρωτάθλημα Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδας, το οποίο διοργανώθηκε με επιτυχία από την ΕΤΑΒΕ στο κλειστό γυμναστήριο Ωραιοκάστρου. Ο Σύλλογος συμμετείχε με 18 αθλητές που τους συνόδευαν οι προπονητές τους Νίκος Δουλγέρης και Χρυσούλα Κώστα, καθώς και ο Γραμματέας του Συλλόγου Νίκος Καββαδίας. Ουσιαστικά αλλά και τυπικά, πρόκειται για δύο πρωταθλήματα, το ένα είναι το αγωνιστικό πρωτάθλημα στο οποίο οι αθλητές μάχονται μεταξύ τους και το οποίο συγκαταλέγεται στα ολυμπιακά αθλήματα και το άλλο είναι το τεχνικό πρωτάθλημα που χαρακτηρίζεται από την ακρίβεια των κινήσεων, όπου οι αθλητές διαγωνίζονται στα πούμσε.
Στο αγωνιστικό έλαβαν μέρος 7 αθλητές. Ο Παναγιώτης Μασωνίδης στην κατηγορία 2010 -30 κιλ., ο Βασίλης Πουλιάσης στην κατηγορία 2010 -37 κιλ., ο Ανδρέας Γεωργιλάκης 2008 -45 κιλ., ο Σίμος Πουλιάσης, 2007 -41 κιλ., η Άννα Μαρία Τσολακίδη 2008 -33κιλ. και η Βασιλική Παπαδοπούλου 2008 -33κιλ. Οι πιο πολλοί στα πρώτα αγωνιστικά τους βήματα κατάφεραν να αγωνιστούν με πάθος και ορμή χωρίς όμως να καταφέρουν να έχουν κάποια διάκριση, αφήνοντας όμως θετικές εντυπώσεις και ελπίδες για το μέλλον. Η πρωταθλήτριά Αλεξάνδρα Δουλγέρη αγωνίστηκε στην κατηγορία -62 κιλά γυναικών και κατέλαβε την τρίτη θέση παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο. Στο τεχνικό έλαβαν μέρος 14 αθλητές.
 
Έγχρωμες ζώνες
Κατηγορία Παίδων – Κορασίδων: Άννα Μαρία Τσολακίδη, 2η στο ατομικό
Κατηγορία Παμπαίδων: Θάνος Πρωτοψάλτης, 3ος στο ατομικό, Παναγιώτης Μασωνίδης, 3ος στο ατομικό, Θεοδόσης Καββαδίας, Θάνος Πρωτοψάλτης, Παναγιώτης Μασωνίδης, 1οι στο ομαδικό.
 
Μαύρες ζώνες
Κατηγορία Παίδων – Κορασίδων: Χάρης Κουσουνής, 1ος στο ατομικό, Κωνσταντίνος Τσολακίδης, 3ος στο ατομικό, Βάσω Παπαδοπούλου, 2η στο ατομικό, Χάρης Κουσουνής και Βάσω Παπαδοπούλου 2οι στο μικτό ζευγάρι
Κατηγορία Εφήβων – Νεανίδων: Στάθης Μεταλλινός, 3ος στο ατομικό, Μαριάνθη Πιτικάρη, 3η στο ατομικό, Στάθης Μεταλλινός και Μαριάνθη Πιτικάρη 3οι στο μικτό ζευγάρι
Κατηγορία Ανδρών – Γυναικών: Χρήστος Καββαδίας, 3ος στο ατομικό, Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, 3η στο ατομικό
Συμμετοχή στη κατηγορία παίδων – κορασίδων (1η εμφάνιση σε επίσημους αγώνες): Δημήτριος Χονδρογιάννης, Αγάθη Πανίδη, Ειρηλένα Τσενεμπή.
Συνολικά η ομάδα πούμσε κατέλαβε 2 πρώτες, 3 δεύτερες και 8 τρίτες θέσεις. Σε μετάλλια αντιστοιχούν 4 χρυσά, 4 ασημένια και 9 χάλκινα. Επόμενος σταθμός για την ομάδα πούμσε, το Πανελλήνιο τεχνικό πρωτάθλημα που θα γίνει 23-24 Νοεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια