Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέες επενδύσεις της TUI στην Κρήτη

ΠΑΤΡΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
06 Nov 2019 / 11:15

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Η TUI AG συνεχίζει να επενδύει στην τουριστική αγορά της Κρήτης κατασκευάζοντας πεντάστερο ξενοδοχείο στην Ιεράπετρα που θα λειτουργήσει με το brand του Robinson την άνοιξη του 2020 ενώ προσανατολίζεται στη δημιουργία μιας ακόμη μονάδας στην περιοχή του Ρεθύμνου ή των Χανίων.

Για τον σχεδιασμό που γίνεται μίλησε στην “Π” ο κ. Μιχάλης Πεδιαδιτάκης, γενικός διευθυντής του Robinson club στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Τουρκία.
 
Επένδυση 50 εκατομμυρίων
 
Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του, η  ανέγερση του ξενοδοχείου της TUI στο Κουτσουνάρι της Ιεράπετρας προχωράει κανονικά και είναι μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους κατασκευής. Η συνολική επένδυση είναι ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς την αγορά του οικοπέδου. Τη λειτουργία του ξενοδοχείου θα αναλάβει η εταιρεία ROBINSON Club, η οποία είναι 100% θυγατρική της TUI.
 
Εγκαίνια τον Μάιο
 
Η ξενοδοχειακή μονάδα θα ανοίξει τις πόρτες της για τους πρώτους πελάτες τον Μάιο του 2020.
Η διοίκηση αποφάσισε να δώσει στο ξενοδοχείο το όνομα της πόλης της Ιεράπετρας, έτσι θα ονομάζεται ROBINSON Club Ierapetra. Είναι το τρίτο ιδιόκτητο ξενοδοχείο αυτής της  εταιρείας στην Ελλάδα, η οποία έχει παρουσία στη χώρα μας από το 1980.
Το ξενοδοχείο θα έχει 350 δωμάτια, περίπου 850 κλίνες και θα απασχολεί περίπου 300 άτομα προσωπικό (και) από την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.
Το τουριστικό προϊόν που θα πουλάει θα είναι προσανατολισμένο σε οικογένειες με μικρά ή μεγάλα παιδιά.
Η προσδοκία της διοίκησης του ξενοδοχείου είναι αμέσως την πρώτη καλοκαιρινή περίοδο, δηλαδή από τον Μάιο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου του 2020, να επιτευχθεί ο στόχος των 130.000 διανυκτερεύσεων.
Να σημειωθεί ότι η αλυσίδα Robinson λειτουργεί 25 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις του για την κίνηση την επόμενη τουριστική χρονιά ο γεν. διευθυντής του Robinson σχολίασε ότι τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά αλλά η νέα σεζόν θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από αν τα καταφέρουν οι τουρ οπερέιτορς να καλύψουν το εύρος του πτητικού προγράμματος της Thomas Cook.