Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν αναστέλλεται το Τμήμα τουρισμού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ιόνιο πανεπιστήμιο
07 Nov 2019 / 16:57
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Αναμένεται νεότερη ανακοίνωση του υφ. Παιδείας Β. Διγαλάκη με την οποία θα αποκαθίσταται η εκ παραδρομής παρεξήγηση σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία μεταξύ άλλων και του Τμήματος τουρισμού στο Ιόνιο πανεπιστήμιο, που ήδη λειτουργεί από φέτος με πρωτοετείς φοιτητές. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε στο enimerosi.com, ο Πρύτανης Βασίλης Χρυσικόπουλος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι δυο λίστες και η διαφορετική τεκμηρίωση για την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα αναστέλλεται η λειτουργία νέων πανεπιστημιακών Τμημάτων που θα ξεκινούσαν από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, για άγνωστο λόγο εμπλέκει και το τμήμα τουρισμού, που ήδη λειτουργεί στην Κέρκυρα.
Αναστάτωση από την ανακοίνωση για την επικείμενη αναστολή λειτουργίας πανεπιστημιακών Τμημάτων, 37 ή 38 ανά την Επικράτεια, με νομοθετική πρόταση του υπουργείου Παιδείας. Το κερκυραϊκό ενδιαφέρον ιντριγκάρεται κυριολεκτικά από την συμπερίληψη στον κατάλoγο των υπό αναστολή λειτουργίας Τμημάτων και του καινούργιου Τμήματος τουρισμού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ο πρώτος κατάλογος που αποδίδεται στο υπουργείο και αναρτήθηκε στις πλέον έγκριτες περί τα εκπαιδευτικά ιστοσελίδες αριθμεί 37 Τμήματα και όχι το τουρισμού στην Κέρκυρα. Στην συνέχεια από τις ίδιες ιστοσελίδες έγινε λόγος για επικαιροποιημένο κατάλογο, που αναφέρεται σε 38 υπό αναστολή Τμήματα, προσθέτοντας το κερκυραϊκό του τουρισμού! Όμως το Τμήμα αυτό λειτουργεί ήδη, συμπεριλήφθηκε στο μηχανογραφικό των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων ενώ εισάχθηκαν σ' αυτό 35 πρωτοετείς! Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, μέλη της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου δηλώνουν στο enimerosi.com πως ουδέποτε ενημερώθηκαν σχετικά ούτε βεβαίως ρωτήθηκαν ή συμμετείχαν σε κάποιο σχετικό διάλογο. Από το απόγευμα της Πέμπτης τα τηλέφωνα των διοικητικών Οργάνων του Ιονίου Πανεπιστημίου έχουν πάρει φωτιά στην προσπάθεια να βεβαιωθούν οι πληροφορίες. Μάλιστα στην εξέλιξη αυτή προστίθεται και η πρόσφατη έκπληξη με την τύχη του άλλοτε βρετανικού νοσοκομείου στο παλαιό Φρούριο, που το Πανεπιστήμιο το είχε «δεμένο», χρόνια τώρα, και έμαθε από την υπουργό Πολιτισμού πως έχει παραχωρηθεί από το ΓΕΣ (σ.σ. τον στρατό!) στις Υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, που σκέφτεται να το φτιάξει και να το αξιοποιήσει! Λίγο χρειάζεται για να αναπτυχθούν θεωρίες συνωμοσίας περί της εναντίωσης στα δίκαια του Ιονίου Πανεπιστημίου, γεγονός που μπορεί να αποφευχθεί με τις κατηγορηματικές και συγκεκριμένες δηλώσεις των κυβερνητικών προθέσεων, σχολίασε έμπειρος πανεπιστημιακός στο enimerosi.com.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.