Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψάχνουν ακόμα κάτω απ΄τα συντρίμμια των τρένων

Νότια Ιταλία
13 Ιουλίου 2016 / 11:19

ΜΠΑΡΙ. Ο απολογισμός της τραγικής σύγκρουσης τρένων στην περιοχή της Απουλίας στη Νότιο Ιταλία, είναι 27 νεκροί και πάνω από 50 οι τραυματίες, ενώ οι ιταλικές αρχές δεν θεωρούν τον απολογισμό αυτό οριστικό αφού ο μοιραίος κατάλογος αναμένεται να αυξηθεί.

Την ώρα που τα περισσότερα ιταλικά μέσα κάνουν λόγο για ανθρώπινο λάθος και πάνω σε αυτό φέρονται να προσανατολίζονται και οι έρευνες των ιταλικών αρχών, το ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La7 μεταδίδει ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η τραγική αυτή σύγκρουση προκλήθηκε, πιθανότατα, από μηχανική βλάβη, από την στιγμή, μάλιστα, που το σύστημα το οποίο ελέγχει τους σηματοδότες κοντά στο σημείο του δυστυχήματος ελέγχεται μέσω παρωχημένης τεχνολογίας. 

Ωστόσο, σημειώνεται πως σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», σε αυτό το κομμάτι της σιδηροδρομικής γραμμής, δεν υπάρχει αυτοματισμός, αλλά ένα σύστημα εφημεριών μεταξύ των σταθμών. Και οι δύο αρμόδιοι για τα δύο διαφορετικά τρένα σταθμοί έδωσαν εντολή στις αμαξοστοιχίες να κινηθούν κανονικά. Έτσι, αυτές κινούνταν με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Πάντως, απαντήσεις αναμένεται να δώσουν τα «μαύρα κουτιά» των τρένων, εκ των οποίων το ένα έχει εντοπιστεί και ανακτηθεί, ενώ το άλλο μοιάζει να είναι κατεστραμμένο.