Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιμελητήριο Κέρκυρας: «Θετική η δήλωση Βρούτση για τα εργασιακά»

Επιμελητήριο Κέρκυρας
12 Nov 2019 / 09:46

Με καλό μάτι «είδε» το Επιμελητήριο την τοποθέτηση του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση της υπερωριακής εργασίας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Θετική χαρακτηρίζει το Επιμελητήριο Κέρκυρας τη δήλωση του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση επί του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, η οποία φέρει την υπογραφή του προέδρου του, Γιώργου Χονδρογιάννη:

«Το Επιμελητήριο Κέρκυρας χαρακτηρίζει ως θετική τη δήλωση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων κ. Γ. Βρούτση επί του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, που εισάγεται στο γενικότερο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, και προβλέπει αύξηση 12% στην υπερωριακή εργασία, αλλά και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι τον Δεκέμβριο θα θεσμοθετηθεί  η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες για εργοδότες και εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, οι εργοδοτικές εισφορές θα ξεκινήσουν να μειώνονται σταδιακά από το 2020 και έως το 2023 θα είναι κατά 5 μονάδες χαμηλότερες.

Κύριος στόχος των αλλαγών στα εργασιακά είναι η ελάφρυνση των εισφορών του επιχειρηματία γεγονός που θα συμβάλει ως ένα βαθμό στην στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».