Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος ωσάν «Βικτώρια»... χτύπησε Κράτσα, Σπύρου, Αλεξάκη & λοιπούς!

Γαλιατσάτος Θεόδωρος
14 Nov 2019 / 11:01

«Ριψάσπιδες» χαρακτήρισε ο τέως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων την Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, τον Σπύρου Σπύρου, τον Αλέξανδρο Αλεξάκη και τους δέκα αντιπεριφερειάρχες της Π.Ι.Ν. επειδή -όπως τόνισε ο επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.»- παρακολούθησαν από μακριά, «με συμπάθεια» την καταστροφική διέλευση της «Βικτώριας» από Κέρκυρα & Κεφαλονιά προτιμώντας να... χειροκροτούν τον Υπουργό Εσωτερικών στο Caravel των Αθηνών

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Μπορεί η «Βικτώρια» να πέρασε ανεπιστρεπτί από την Κέρκυρα και τα νησιά του Ιονίου, αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει ότι τέλειωσαν τα... έντονα καιρικά φαινόμενα!

Μόνο που αυτή τη φορά, ακούν στο όνομα «Θεόδωρος» και αφορούν τον σχολιασμό -σε σκληρό ύφος- του τέως Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου ως προς την απουσία της νυν περιφερειακής αρχής της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου από τις πληγείσες περιοχές, σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά, μετά την «καταστροφική διέλευση», όπως λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.», της «Βικτώριας» από τα νησιά του Ιονίου!

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος ωσάν... τυφώνας χαρακτηρίζει «ριψάσπιδες» την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τους επικεφαλής των -συνεργαζόμενων με την Ρόδη Κράτσα- παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Σπύρο Σπύρου και Αλέξανδρο Αλεξάκη, όπως και τους δέκα (προερχόμενους και από τις τρεις προαναφερθείσες περιφερειακές παρατάξεις) αντιπεριφερειάρχες.  

Ο λόγος, για τον οποίο, ο τέως Περιφερειάρχης χρησιμοποιεί «σκληρή» γλώσσα, είναι το ότι άπαντες απουσίαζαν από τις πληγείσες περιοχές επιλέγοντας να βρίσκονται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Caravel, όπου συνεδρίαζε η ΕΝ.Π.Ε., σε μια -σύμφωνα με τον κο Γαλιατσάτο- διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδρίαση του σώματος.

Ο επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.» μάλιστα, υπογραμμίζει ότι κατά την διάρκεια της δικής του θητείας τα νησιά του Ιονίου κηρύχθηκαν έξι φοιρές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (σ.σ. τρεις για σεισμό, δύο για πλημμύρες και μια για πυρκαγιές), με τα μέλη της περιφερειακής αρχής Γαλιατσάτου να δίνουν πάντα το «παρών» στις πληγείσες περιοχές.

Αυτολεξεί η τοποθέτηση του Θεόδωρου Γαλιατσάτου έχει ως εξής:




«Καταστροφική η «διέλευση» της «Βίκτωριας» απο τα νησιά του Ιονίου ιδιαίτερα στην Κερκυρα και την Κεφαλονιά.

Η περιφερειάρχης όμως και οι αντιπεριφερειάρχες αντί να βρίσκονται δίπλα στους πολίτες και τις πληγείσες περιοχές, προτίμησαν ΟΛΟΙ τις αίθουσες του ξενοδοχείου Κάραβελ για να χειροκροτήσουν τον Υπουργό κ. Θεοδωρικάκο παίρνοντας μέρος σε μια εντελώς διαδικαστικού χαρακτήρα Συνέλευση της ΕΝΠΕ!

Και μην πουν ότι δεν γνώριζαν, οι προειδοποιήσεις της Πολιτικής Προστασίας υπήρχαν δυο μερες πριν και ήδη τα φαινόμενα είχαν παρουσιαστεί απο την 12/11.
Αυτοί όμως ΟΛΟΙ τους προτίμησαν να φύγουν και να παρακολουθούν απο μακριά «με συμπάθεια»

Στην διάρκεια της θητείας της Περιφερειακής Αρχής/ΑΝΑΣΑ εξη φορές τα νησιά μας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης: τρεις για σεισμό, δυο για πλημμύρες, μια για φωτιές!

Ήταν όμως ΟΛΟΙ εκεί επι τόπου δίνοντας την μάχη μαζι με τους πολίτες στις πληγείσες περιοχές.

Τωρα δυστυχώς η περιφερειάρχης και οι 10 αντιπεριφερειαρχες της τριμερούς πλειοψηφίας (Κρατσα, Σπυρου, Αλεξάκης) έβγαζαν φωτό στις πολυτελείς αίθουσες του Κάραβελ.

Ριψάσπιδες!»