Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Στο σκοτάδι» η Ρόδη Κράτσα για το θέμα των προσφύγων

Περιφερειακό συμβούλιο
15 Nov 2019 / 13:25
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παντελή άγνοια για το εάν θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δηλώνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα,

απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του Θεόδωρου Γαλιατσάτου (ΑΝΑΣΑ) και της Αλεξάνδρας Μπαλού (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ). 
Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος συγκεκριμένα ρώτησε την Περιφερειάρχη:
1. Ποια είναι η επίσημη ενημέρωση της από τα υπουργεία Εσωτερικών και
Προστασίας του Πολίτη;
2. Σε ποιες συνεννοήσεις έχει προχωρήσει με τις δημοτικές αρχές, τις δομές
υγείας, τις δομές εκπαίδευσης και κατάρτισης, τις λοιπές τοπικές αρχές και
τους φορείς της οικονομίας, για ανταλλαγή απόψεων και κυρίως για
σύνταξη σχεδίου υποδοχής και φιλοξενίας;
3. Ποια η θέση της για την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής αλληλεγγύης
των Ευρωπαϊκών χωρών και την λήψη μέτρων εναντίον των χωρών μελών
της ΕΕ που υψώνουν τείχη και απειλούν ακόμη και με χρήση βίας;
Ενώ, η Αλεξάνδρα Μπαλού της Λαϊκής Συσπείρωσης ρώτησε, τι μέτρα έχει πάρει η περιφέρεια για τη φιλοξενία σε ανθρώπινες συνθήκες,των προσφύγων και μεταναστών στα Ιόνια Νησιά.

Σε όλα τα ερωτήματα η κ. Κράτσα ήταν κατηγορηματική: Δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση προς την Περιφέρεια από την Κυβέρνηση. «Σε επικοινωνία μου με τους ξενοδόχους, έλαβα την απάντηση ότι δεν γνωρίζουν τίποτα, ούτε αν κάποια ξενοδοχεία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ακόμα και με την Αστυνομία, μιλάω κάθε δύο-τρεις μέρες, μου δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Θεωρώ ότι τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούμε όλοι οι Περιφερειάρχες από το αρμόδιο υπουργείο, για το έαν θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες, ανάλογα με τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε Περιφέρειας.
Για αυτό είναι καλό να μην "σηκώνουμε" συνέχεια το θέμα, δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα αγωνίας και ανησυχίας στους πολίτες, όπως για παράδειγμα προχθες με τη σύγκέντρωση πολιτών στη Ζάκυνθο».       

Χωρίς να χάσει χρόνο, ο πρώην περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, σχολίασε, κατά την προσφιλή του συνήθεια, στο FB «Συνεχίζει το «κρυφτό» η κ. Κρατσα για το προσφυγικό/μεταναστευτικό. 
Δεν γνωρίζει τίποτα η περιφερειάρχης , ούτε απο την κυβέρνηση ούτε απο τους ξενοδόχους, για την διαδικασία προώθησης των προσφυγων/μεταναστών στην υπόλοιπη χώρα και εν προκειμενω στα Ιονια Νησιά!!!
Δικαιολόγησε τους «ανησυχούντες» Πολίτες της Ζακυνθου που έκαναν συγκέντρωση !!!
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη ανθρωπιστικής πολιτικής και εξύμνησε την πολιτική βούληση της ΝΔ και την ανθρωπιστική της προςεγγιση για επίλυση του προβλήματος!!!
Αυτα και αλλα ...ωραία είπε η κ. Κρατσα απαντώντας σε σχετική επερώτηση της ΑΝΑΣΑ.
Μένουμε με την απορία αν στην ανθρωπιστική προσέγγιση της ΝΔ περιλαμβάνονται και οι πυροβολισμοί του Λιμενικού στις βάρκες των προσφύγων/μεταναστών».
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.