Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση κεραμικής, «Ζωγραφίζοντας την άργιλο» της Αγαλίδας Μάνεση στην Πινακοθήκη του Δήμου

Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας
18 Nov 2019 / 13:32
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την έκθεση κεραμικής της Αγαλίδας Μάνεση, ολοκληρώνεται το εκθεσιακό πρόγραμμα

 του 2019 στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.
Η Κερκυραία εικαστικός Αγαλίς Μάνεση, με σπουδές Κεραμικής στο Central School of Art του Λονδίνου, αντλεί την θεματολογία της όχι μόνο από κλασικά θέματα αλλά και από έργα τέχνης που συναντώνται σε μουσεία, εκκλησίες, καθώς και από στιγμές της καθημερινής ζωής.
Διατηρώντας το προσωπικό της εργαστήριο τόσο στην Κέρκυρα όσο και στο Λονδίνο, έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα στην Μεγάλη Βρετανία, έχει εκθέσει στην Ιρλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, ενώ τον Οκτώβριο έλαβε μέρος στην Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης του Φεστιβάλ Πριμαρόλια 2019.
Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, ενώ πρόσφατα αφιερώματα έκαναν το «New York Times Style Magazine» και το «Ceramic Review».
Είναι μέλος του «Contemporary Applied Arts», του «Craft Potters Association» και του «Maker for the New Craftsmen». To 2019 εξελέγη «Brother of the Art Worker’s Guild».
Η έκθεση με τίτλο «Ζωγραφίζοντας την άργιλο» που παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, φιλοξενεί κεραμικά έργα που έχουν δημιουργηθεί με την τεχνική της Μαγιόλικα. Πήλινα  δηλ. αντικείμενα, που εμβαπτίζονται σε μείγμα γυαλιού και κατόπιν ζωγραφίζονται με μίγματα από μεταλλικά οξείδια, χαλκό κλπ.
Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τέχνης (Κήπος του Λαού) και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου 2020, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως και Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα & αργίες κλειστά)
Επικοινωνία: 26610 48690, [email protected]
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.