Βάκη: Παράλογο να εγκαλείται η κυβέρνηση για τη Siemens

ΑΘΗΝΑ. «Είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο η ΝΔ να εγκαλεί την κυβέρνηση για τη Siemens. Αυτό κινείται μεταξύ παραλόγου και γελοίου» επισήμανε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, μιλώντας την Τετάρτη (13/7) στην «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ1.

13
Ιουλίου / 2016

Χαρακτήρισε προφάσεις εν αμαρτίαις την υποτιθέμενη μη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση της Siemens τονίζοντας ότι αυτό διαψεύστηκε κατηγορηματικά από το Υπουργείο Εξωτερικών.
 
Σημείωσε, παράλληλα ότι  η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε κωλυσιεργία στην δικαστική διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης. «Εμείς έχουμε πάρει την εντολή να καταπολεμήσουμε αυτά τα φαινόμενα διαπλοκής. Και η Siemens είναι συνώνυμη της διαπλοκής που λιμνάζει εδώ και έντεκα χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά η Φ. Βάκη, λέγοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η τελευταία που ευθύνεται γι’ αυτό.
 
Σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η διαδικασία αδειοδότησης ξεκαθαρίζει το τοπίο στα ΜΜΕ, έπειτα από ένα καθεστώς 25ετούς ασυδοσίας. Υπενθύμισε ακόμη ότι μέχρι στιγμής τα ΜΜΕ έχουν πάρει δάνεια ύψους 1,3 δισ. ευρώ τα οποία δεν έχουν αποπληρώσει. «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να διασφαλιστεί ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες νομιμότητας, είτε αφορά την αδειοδότηση είτε τις συνθήκες εργασίας» επισήμανε.
 
Τέλος, για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την εφαρμογή της απλής αναλογικής τόνισε ότι η «ήρθε η ώρα να περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής ένα διαχρονικό αίτημα της αριστεράς και εξαγγελία της κυβέρνησης, αλλά και διαχρονικό αίτημα της ίδιας της κοινωνίας».