Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τον πρωθυπουργό στο Ζάγκρεμπ, η Μερόπη;

πρωθυπουργός
20 Nov 2019 / 09:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Γραφείο της δεν το επιβεβαιώνει. Οι δημοτικοί επιτελείς συμφώνησαν σε ομερτά κι η φήμη τρέχει από στόμα σε στόμα. Η δήμαρχος της κεντρικής Κέρκυρας συνοδεύει τον πρωθυπουργό με την ιδιότητά του και ως προέδρου της ΝΔ στο καταστατικό και εκλογικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)...

... που πραγματοποιείται στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Αναλόγως δεν γίνεται επισήμως τουλάχιστον γνωστό, ποια άλλα στελέχη του κόμματος, αιρετοί και κοινωνικοί παράγοντες τον συνοδεύουν.
Σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, από το Συνέδριο αναμένεται να εκλεγεί η νέα ηγεσία, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και των νέων αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το Συνέδριο είναι η κλιματική αλλαγή, οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και οι πολιτικές στήριξης της Ευρωπαϊκής νεολαίας.
Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού διαμορφώνεται ως εξής:
-Την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, στις 16.00 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει ως ειδικός προσκεκλημένος σε εκδήλωση με θέμα τη συμμετοχή της νεολαίας στην ευρωπαϊκή πολιτική. Στη συνέχεια, στις 17.45 ώρα Ελλάδας, ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε πάνελ του δικτύου νέων Eυρωβουλευτών του ΕΛΚ.
Στις 21.00 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ.
Την ίδια ημέρα έχουν προγραμματιστεί διμερείς συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit, Michel Barnier, τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας Ludovic Orban, την Πρωθυπουργό της Νορβηγίας Erna Solberg και τον πρώην Καγκελάριο της Αυστρίας Sebastian Kurz.
-Την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, στις 09.00 (ώρα Ελλάδας) ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Andrej Plenkovic.
Στις 11.00 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε πάνελ με θέμα τις πρωτοβουλίες του ΕΛΚ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στις 12.50 ώρα Ελλάδας αναμένεται η κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού στην ολομέλεια του Συνεδρίου του ΕΛΚ.