Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς απαρτία ούτε την Τρίτη η συνέλευση της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου

επιμελητήριο
20 Nov 2019 / 10:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ούτε την Τρίτη έγινε κατορθωτό να σημειωθεί απαρτία κι έτσι να συνέλθει η γενική συνέλευση της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου (ΑΝΕΤΕΚ). Έτσι δεν υπήρξε ούτε αυτή τη φορά η απόφαση για την λύση της, όπως προβλέπεται στον νόμο.

Παραμένει σε εκκρεμότητα και η τύχη των εργαζομένων σ' αυτήν. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι η δυστοκία στην λήψη της απόφασης για την απορρόφηση των εργαζομένων στο Επιμελητήριο όλων ή μερικών ή την λύση της σύμβασης τους μαζί με την εταιρεία. Πάντως το δ.σ. συνεδρίασε κανονικά, χωρίς εντάσεις αυτήν τη φορά, και χωρίς βεβαίως το θέμα της τύχης της εταιρείας. Σύμφωνα με πηγές του Επιμελητηρίου, στην υπόλοιπη Ελλάδα και στις περισσότερες περιπτώσεις, οι υπάλληλοι των αναπτυξιακών εταιρειών μετακινήθηκαν στα Επιμελητήρια.
 
Με κρατούν στο σκοτάδι, λέει ο Σιμάτης
 
Στο μεταξύ ο οικονομικός επόπτης της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, Σπ. Σιμάτης με επιστολή του στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η Διοίκηση αλλά και οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν τον ενημερώνουν για τα οικονομικά στοιχεία ακυρώνοντας εμπράκτως την ιδιότητα του στο δ.σ. «Ο εκφυλισμός της θέσης μου, από το προσωπικό του Επιμελητηρίου και μέρος των συναδέλφων μου, καθώς και η συστηματική άρνηση συνεργασίας μαζί μου, αποτελούν κατάφωρη καταστρατήγηση της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας, ενώ προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητα μου και την επιχειρηματική μου οντότητα, καθιστώντας των βλάβη μου ποινικά κολάσιμη.
Δια της παρούσης δήλωσης μου, επισημαίνω τον κίνδυνο που ελλοχεύει από την κατά παράβαση άσκηση των καθηκόντων των υπαλλήλων του Επιμελητηρίου, καθώς και την απροκάλυπτη καταστρατήγηση των αρχών της Διαφάνειας και της χρηστής Διοίκησης, που οφείλει να διέπει κάθε Δημόσιο Φορέα, όπως και πρωτίστως, θεσμούς όπως το Επιμελητήριο, του οποίου κεντρικός πυλώνας ύπαρξης είναι η προάσπιση των συμφερόντων των Μελών του», σημειώνει μεταξύ των άλλων στην επιστολή του.