Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κόντρα στο δημοτικό συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας για την απόφαση ίδρυσης Ειδικού Σχολείου στο Βορρά (video)

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
23 Nov 2019 / 08:36

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΚΕΡΚΥΡΑ). Ένταση δημιούργησε η παρέμβαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστου Άνθη στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ίδρυση Ειδικών Σχολείων στο Βορρά

Ένταση δημιούργησε η παρέμβαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστου Άνθη στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ίδρυση Ειδικών Σχολείων στο Βορρά.

Το θέμα ζητήθηκε να εισαχθεί ως προ ημερήσιας διάταξης, λόγω του επείγοντως χαρακτήρα του. Εισηγήθηκε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χρήστος Άνθης, ενώ παρευρίσκονταν και τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Αντώνης Κουρσάρης και η προϊσταμένη του Κέντρου Εκπαίδευτικης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κέρκυρας (ΚΕΣΥ), Ελένη Μαλαχά. Στη συνεδρίαση παρευρίσκονταν επίσης όλοι οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων του Βορρά και άλλοι εκπαιδευτικοί.

Η πρόταση Ίδρυσης Ειδικών Σχολείων (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο) παρουσιάστηκε ως επιτακτική ανάγκη, ειδικά εξαιτίας της ύπαρξης πολλών παιδιών που σήμερα είναι αναγκασμένα να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να φοιτούν. Παρά το γεγονός ότι η πρόταση είχε τη σύμφωνη γνώμη όλων, δημιουργήθηκε διαφωνία από το Δήμαρχο Γιώργο Μαχειμάρη για το χρόνο συζήτησης λόγω ελλιπούς προετοιμασίας. Προτάθηκε εντούτοις να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αύριο Κυριακή.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας, έφερε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση που οδήγησε σε αντεγκλήσεις ανάμεσα στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστα Ρούσσινο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Γρηγορόπουλο, με ένταση που οδήγησε σε πεντάλεπτη διακοπή της διαδικασίας προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.



Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αντώνης Κουρσάρης και η προϊσταμένη του ΚΕΣΥ Ελένη Μαλαχά για την αναγκαιότητα ίδρυσης του σχολείου καλώντας το σώμα να πάρει απόφαση για την ίδρυση σχολείων σε αυτή την συνεδρίαση λόγω προθεσμιών που καθιστούν το θέμα επείγον. Υπέρ αυτής της άποψης τάχθηκε και η εντεταλμένη σύμβουλος Παιδείας Μαριετίνα Μπακόλα Λιάσκου. 



Παρά την πίεση αντιπολίτευσης και φορέων, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης επέμεινε το ζήτημα να μετατεθεί με κύριο επιχείρημα ότι δεν παραβιάζονται οι ημερομηνίες.
Η απόφαση αυτή  όξυνε την αντιπαράθεση, με τον επικεφαλής της παράταξης "Τραβέρσο" Σωκράτη Τρύφωνα, να διερωτάται «ποιος προεδρεύει τελικά της διαδικασίας; Ο πρόεδρος του συμβουλίου ή ο Δήμαρχος;».

Τα διαδραματιζόμενα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δημιούργησαν εκνευρισμό σε όσους είχαν διανύσει μεγάλη απόσταση ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα.
Τελικώς το θέμα συζητήθηκε αλλά επικράτησε η πρόταση Μαχειμάρη για μετάθεση της απόφασης στη συνεδρίαση της Κυριακής. Μιλώντας στο enimerosi.com, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Κουρσάρης δήλωσε πως η στάση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας δεν δημιουργεί κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Καποδίστριας
Επιμέλεια: Χριστίνα Γκερέκου