Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βέλη Αυλωνίτη κατά Γκίκα για πολιτική συμπεριφορά «προηγούμενης πεντηκονταετίας»

Αλέκος Αυλωνίτης
23 Nov 2019 / 12:10

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αιχμηρά σχολίασε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης τις τηλεοπτικές δηλώσεις του βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανου Γκίκα

για την συνάντησή του με τον με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.  



Συγκεκριμένα ο Αλέκος Αυλωνίτης έγραψε στο FB «Παρακολούθησα μια συνέντευξη του συναδέλφου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανου Γκίκα, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Αντικείμενο της αντιπαράθεσης του με το δημοσιογράφο κ. Σ. Ζηνιάτη, μεταξύ άλλων, ήταν και η επίσκεψη εμού ως βουλευτή στον κ. Πλακιωτάκη, υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικης Πολιτικής. Εντύπωση μου έκανε, χωρίς καν να ερωτηθεί σχετικά, η αποστροφή του λογου του σχετικά με τον αν πρέπει να επισκέπτεται ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης τους υπουργούς. Μαλιστα είπε ότι “καλώς το έπραξε ο κ. Αυλωνίτης αλλά δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο” . Θα μείνω μόνο στη φράση αυτή: “Δεν συνηθίζεται”.
Ειλικρινά βλέπω μια προσπάθεια απο το Στεφανο να υπερτονίζει την ιδιότητα του δηλ του κυβερνητικού βουλευτή. Θα τον συμβουλευα να ξαναδιαβασει το Σύνταγμα και μετά να ανέχεται, έστω και ευγενικα , τις προσπάθειές μου να επισκέπτομαι τους Υπουργούς της κυβέρνησης. Οι βουλευτές Στέφανε κατά το Σύνταγμα ειναι ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ. Το επαναλαμβάνω: ΙΔΙΟΙ. Δεν θυμάμαι να διάβασα πουθενά ότι πρέπει να σε ρωτάω για να πάρω την έγκριση σου πριν.
Την έντονη αντίρρηση του για τις ενέργειες μου αυτές τις συναντώ και στην Αθήνα. Μου φαίνεται ότι θέλει να πάρει εργολαβικά όλες τις επαφές με τους υπουργούς αλλά ταυτόχρονα να τους επισκέπτεται ΜΟΝΟ αυτός συνοδεύοντας τους πάντες κατά έναν τρόπο που θυμίζει πολιτικούς της προηγούμενης πεντακονταετιας..
Θέλω επίσης να του θυμίσω τη διακριτότητα των ρόλων του βουλευτή , του δημάρχου, του περιφερειάρχη , του επισκόπου , του προέδρου διαφόρων οργανισμων, όπως του ΟΛΚΕ, του Νοσοκομείου, του καντηλανάφτη ….Δεν είναι ανάπηροι και θέλουν κομματική βοήθεια συνοδευόμενοι ΜΟΝΟ από τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή, όταν πάνε να λύσουν προβλήματα της αρμοδιότητας τους . Όταν παλεύουμε για τα προβλήματα του τόπου μας σε μια κυβερνητική σύσκεψη καλούνται ΟΛΟΙ οι βουλευτές , όπως ζήτησα εγώ από τον κ. Γραφακο , τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Απορριμμάτων. , για την γνωστή κοινή σύσκεψη στην Αθήνα για τα απορρίμματα. Εγώ το ζήτησα, φιλε κατά τα άλλα, Στέφανε και δέχθηκε ο άνθρωπος . Και οχι μονο αυτό…Εγώ του ζήτησα να μην γίνει γνωστή δημοσίως η συνάντηση μου μαζί του για να μην αποτελέσει αυτό αντικείμενο γκρίνιας από σένα γιατί κυβερνητικός παράγοντας συναντάται με βουλευτή της αντιπολίτευσης πριν από τον κυβερνητικό βουλευτή. Να σου θυμίσω τη γκρίνια σου για την επίσκεψη μου στην κ. Μενδωνη, υπουργό Πολιτισμού?
Αυτά εγώ τα λέω πολιτικές αστειότητες.
Σε καλώ να συνεργαστούμε για τη λύση των προβλημάτων της Κέρκυρας, ειδικά σε αυτά που συμφωνούμε και μην προσπαθείς να περιορίσεις τους βουλευτές της αντιπολίτευσης μόνο για τα πανηγύρια και τους γάμους.
Αρκετά μέχρι τώρα έχω σωπάσει.
Πάρα ταύτα σε θεωρώ φίλο».