Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απόπειρα διακίνησης μέσω Κέρκυρας

Αεροδρόμιο Κέρκυρας
14 Ιουλίου 2016 / 16:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνελήφθη την Τρίτη (12-07-2016) το βράδυ στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα, ένας 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αφγανιστάν διακινητής 23χρονου ομοεθνή του, τον οποίο επιχείρησε να προωθήσει παράνομα, μέσω του αεροδρομίου της Κέρκυρας σε Ευρωπαϊκό προορισμό.

Κατά την διερεύνηση της υπόθεσης, από το  Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Κέρκυρας, εξακριβώθηκε το σύνολο των ενεργειών και της μεθοδολογίας που ακολούθησε ο 30χρονος αλλοδαπός, προκειμένου να εξασφαλίσει την μετάβαση  του 23χρονου,  από την Αθήνα στην Κέρκυρα και στην συνέχεια την προώθηση του, σε χώρα της Ευρώπης.
 
Κατά την εξέλιξη των αστυνομικών ερευνών, εντοπίστηκαν σε διαδοχικά χρονικά διαστήματα, το βράδυ της Τρίτης, αρχικά ο 23χρονος καθώς επέδειξε στους αστυνομικούς του διαβατηριακού ελέγχου, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα των Γαλλικών Αρχών και στην συνέχεια σε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα, ο 30χρονος διακινητής του.   

Σε βάρος τους σχηματίστηκε, από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Κέρκυρας, δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα μη νόμιμου αλλοδαπού και της κατοχής και χρήσης πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.
Οι  συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.