Φ. Βάκη: Η ΝΔ αίφνης ανακάλυψε τον όρο «αλληλεγγύη»

ΑΘΗΝΑ. Η Κυβέρνηση παρόλο που ανέλαβε την ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης μέσα στην τρικυμία του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος εισήγαγε «κόφτες φτώχειας» και «δότες αλληλεγγύης» σε αντίθεση με τη συστηματική κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους στο κοντινό παρελθόν από τη σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση,

14
Ιουλίου / 2016

που αίφνης ανακάλυψε τον όρο «αλληλεγγύη», τόνισε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη στην τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη (14/7) κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ «Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας».

«Την ίδια στιγμή που κατεδαφίζατε (σ.σ. το κοινωνικό κράτος) υπήρχαν θαλασσοδάνεια με μια απλή υποσχετική και χωρίς καμία εγγύηση, δώρα, τηλεφωνικά κέντρα από τη Siemens, “μαύρα” ταμεία για τα οποία τώρα ολοφύρεστε. Και σε λίγο θα αρχίσετε να εγκαλείτε και την Κυβέρνηση για αυτό; Μήπως και για την περίεργη φυγή του κ. Χριστοφοράκου;» επισήμανε η κ. Βάκη απευθυνόμενη στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.
 
Αναφερόμενη στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης έως σήμερα υπενθύμισε μεταξύ άλλων ότι «στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας αλλά και επαγγελματικά δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία, με βάση την τροποποίηση του 4354/2015 που αφορά στην πώληση δανείων από μη τραπεζικά ιδρύματα, προστατεύονται πλήρως μέχρι το 2018 εάν και εφόσον η πρώτη κατοικία έχει αντικειμενική αξία ως 140.000 ευρώ. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει το 93% των κατηγοριών δανειοληπτών».